Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Monopod

Domyślnie Monopod

Czy istnieje jakaś alternatywa do monopodu Manfrotto, czy też polecacie tego producenta w tym przypadku?
    Jeśli ma ktoś doświadczenia z różnymi głowicami do monopodu, to proszę o wyrażenie opinii na ten temat. Kupować głowice czy dać sobie z nią spokój?
    Ostatnio edytowane przez piwkoo ; 18-08-2007 o 22:15
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Póki co będę używał body z 70-300VR, w planach jest kupno 80-200. Skorzystam zatem z Twoich rad i wezmę coś z głowicą rewolwerową...

Domyślnie

kolega kupił GoldPhoto za około 100 zł i sobie chwali. Podróba manfrotto. To tak proste urządzenie, że chyba nie ma ryzyka zrobienia czegoś nie tak. Ale głowice (o ile trzeba) radzę manfrotto.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marker Zobacz posta
    (...) Dobry sprzęt (a takim jest zapewne Manfrotto) świetnie służy jako "odstraszacz" różnego rodzaju hołoty w różnych sytuacjach. Taka porządna pała przemawia nad wyraz skutecznie.
    Twoje argumenty są mocne i nie można się z nimi nie zgodzić taka pała niekiedy naprawdę by się przydała hehe

Domyślnie

ja uzywam monopodu do panoramowania... mam jakis no name za 30-40zl a wisi na tym zestaw d200+grip +70-200 wiec prawie 3kg i nie narzekam
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

swego czasu kupiłem Velbon RUP-43 jak myślę to jakaś podróbka Velbona bo kosztował 60pln w sklepie razem z tandetną głowicą kulową na stałe zamocowaną do monopodu - waży 439g ma 4 sekcyjną nogę (spokojnie ponad 160cm po rozłożeniu) super

Domyślnie

Na skąpcu Velbon RUP-43 jest za 119zl
    Taki ciemny kolorek by mi odpowidał, szkoda że troszkę niski

Domyślnie

To ja sie podlacze - jaka jest roznica praktyczna w zaciskach nogi motylkowych i dzwigniowych?
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez israel Zobacz posta
    To ja sie podlacze - jaka jest roznica praktyczna w zaciskach nogi motylkowych i dzwigniowych?
    Szybkość użycia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Szybkość użycia
    Na korzysc dzwigniowych?
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów