Znajac moj refleks, to dostalbym zawalu przed tym jak zestawik by spad na podloge.Zamieszczone przez kubalmar
![]()
Szukaj
Znajac moj refleks, to dostalbym zawalu przed tym jak zestawik by spad na podloge.Zamieszczone przez kubalmar
![]()
___pzdr_CyfraL____/
D300s, D70, F50 (ciemnia wciąż żywa) ▓ trochę szkła i światła
Własnie moj D70s spadl z biurka, działa, ale ja miałam mikrozawał. Czy jestem materialistka? Zobaczymy czy podziala dlugo, ale mam jeszcze 6mies gwarancji![]()
When you'll learn to love hell, you'll be in heaven.
D300 -> dostalam na Walentynki!
A z bany wyskakiwaliście z sprzętemZgadnijcie jakie były wyniki tego crash testu
![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
Może taki nowy trend, demolka sprzętu po sesji ... jak zespoły heavymetalowe.jejku co za masochizm...widzialem stronki ludzi ktorzy chwalili sie czesciami od rowerow ktore polamali ale zeby odrazu rozwalac swoje ukochane aparaty? to chyba lekkie zboczenie...
Na moim D70 test wytrzymałości przeprowadziła małżonka.Stał sobie spokojnie na statywie, miał założoną sigmę 70-300, wagę znacie. Przechodziła i cały zestaw runął na beton !!!!
Zamarłem !!!! Body się nic nie stało, ucierpiała sigma. Wylądowała w serwisie, koszt naprawy 300 zł., oberwały się prowadnice. Ale wróciła jak nowa, niema śladu testu !!!
D300 D80 F70 SB-800 18-200 VR 50/1.8 D 17-50 Tamron Sigma 10-20/3.5
Pracuję w straży pożarnej. W zeszłym roku na ćwiczeniach spadłem z 8 m na glebę wraz z F100 + 24 mm. Ja się leczę do tej pory natomiast jeśli chodzi o sprzęt to filtr obiektywu pękł w drobny mak - reszta działa bez zarzutu.
A co powiecie na to? http://cgi.ebay.co.uk/Nikon-500mm-F4...QQcmdZViewItem
When you'll learn to love hell, you'll be in heaven.
D300 -> dostalam na Walentynki!
niezła impreza byłaapropo topicu moja 50tka w pierwszych dniach urzytkowania, spakowana do torby, wraz z zenitem i kilkoma innymi pierdółkami gotowa na sesje w plenerze miałą zostać przetransportowana za pomoca moich niezgrabnych rąk z punktu A (Biurko) do punktu B (krzesło w przedpokoju), efekt był taki że łapiąc za rant torby (nigdy tego nie róbcie) podnosząc ją na wys ok 5 cm nad biurko i przenosząc cały ten cięzar do wysokości roboczej moich rak (wysokość ok 1 m nad poziomem podłogi) będąc w ruchu przyspieszonym niejednostajnie, siła odśrodkowa która powstała w wyniku ruchu po łuku całej zawartości umsknęła mi się z palcy i lotem niejednostajnym prostoliniowym (opadała) trafiła na odkurzacz czołem torby, i było duuużo huku jak to wszystko runęło na ziemie. Zamarłem w bez ruchu niewiem na ile wydawało się wieczność zanim spadła. Efekt był taki że wszystko asie pokotłowało w srodku ucierpiał jedynie zenon w któym uległa uszkodzeniu pokrywka obiektywu i helios któy do tej pory dziwnie trzeszczy ale działa
a Niki z pozycji LCD w dół stanął na obiektywie. I wszycy żyli dłuugo i szczęśliwie.
Te wypociny to nadmiar mojego wolnego czasu... szukam pracy !!!
"...pośród ślepców, jednookim królem byłem"
Witam,
Moje doświadczenia siegają Zenita B, Praktici MTL 3 i Nikona F100. Zdecydowanie najdrożasza była naprawa F100.
Wszystkim udało się osiągnąć podłoże z wysokości ok 1,2 m.
MTL 3 - po naprawie migawki - pozostała dziura w korpusie w miejscu mocowania paska. Z tego powodu korpus oklejony jest plastrem a używałem pokrowca z twardej skóry.
F 100 - w zasadzie na korpusie nie ma śladów po za jednym obiciem na pryzmacie ok 1,5 mm. Nie jest to wgniecenie. Po naprawie migawki cięzko stwiedzić, że korpus uderzył o płyte chodnikową ( z zamocowanym obiektywem 70-200)
ZENIT B - musiałem naprawić zerwany pasek.
Oczywiści ZENIT B ma najmniej (lub jak kto woli nie ma ) elementów wrażliwych. Jednak moge powiedzieć, że korpusy Nikona są wytrzymałe. Po naprawie czyszczeniu i regulacjach wszystkie systemy działją poprawnie.
Innych testów "nie robiłem" i nie planuję. Są to z reguły kosztowne doświadczenia i pozbawiają sprzetu na pewien czas, czasami na bardzo długo.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Skontaktuj się z nami