no wlasnie duzo sie o tym mowi ze ten aparat zniesie to a ten tamto a mnie interesuje czy sa jakies strony gdzie przedstawione sa fotki i dokumentacja po jakis testach wytrzymalosci w trodnych warunkach ??![]()
Szukaj
no wlasnie duzo sie o tym mowi ze ten aparat zniesie to a ten tamto a mnie interesuje czy sa jakies strony gdzie przedstawione sa fotki i dokumentacja po jakis testach wytrzymalosci w trodnych warunkach ??![]()
Dziwie sie tym co maja wiecej postow na forum niz zdjec w swoim archiwum ...
mozesz zapoczatkowac taka tradycje i jako pierwszy przetestowac swoje D70
nikon i troche rupieci........R2-D2
hehehe .. nie bede ryzykowal za bardzo sie do niej przywiazalem![]()
a pytam serio .. kiedys gdzies w necie natknalem sie na jeden test bodaj Canona 1D cos tam .. w ktorym gosc oblal go spora iloscia wody wylaczyl/wlaczyl i dalej pstrykal fotki![]()
No , a łupnęło tak że aż mi się ciepło zrobiło.
D70 Sebastian Grodzicki
Skype "groseb"
gg 1519367
A kogo na to staćZamieszczone przez tfu^^
![]()
Kilka lat temu , w kosciele mój F90X z gripem, Tokiną ATX 80-200 i SB-25 spadł na posadzkę.
Efektem był rozbity filtr. Poza tym kilka razy w górach "zaliczałem glebę" z wiszacym na szyji wycieczkowym F90 i trochę tylko porysowałem osłonę przeciwsłoneczną na zoomie. Sam wychodziłem w gorszym stanie. Po tych "wypadkach", kiedy widzę niektóre aparaty np na giełdzie, nie potrafię sobie wyobrazić co mogło je doprowadzić do ich stanu..
hmm wiec ja moze sie wytlumacze z jednej strony myslalem ze moze producenci robja jakies testy swoich produktow .. ale widze ze chyba przesadzilemA kogo na to stać.. a z drugiej zastanawialem sie ze moze gdzies ktos opisal swoje przypadki z aparatem tak jak np ten opisany powyzej i ze istnieje jakas baza dzieki ktorej bedzie mozna porownac ktore body jest wytrzymale bardziej a ktore mniej
![]()
potwierdzam, ani aparat ani obiektyw nie ucierpiałAle nie będę sprawdzał czy to powtarzalne wyniki
![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
rocznik70, poszla jedynie oslona?![]()
Moja stara wysłużona F601 spadła z dużym impetem na betonową posadzkę z wysokości około 2 mertów (pasek zachaczył z róg stolika i wystrzeliła z tego paska jak z procy). Aparat udeżył częścią body w której znajduje się bateria i to byl jedyny element, który uległ uszkodzeniu.
Minimalna ilość kleju załatwiła sprawę, aparat oddałem do sprawdzenia (jeszcze na marszałkowskiej) i wszystko było sprawne i lustro i migawka i AF.
Teraz tym aparatem foci mój przyjaciel i bardzo sobie chwali bo z przyczyn wyżej opisanych oddałem ten aparat praktycznie za darmo.
Mojej D70 na razie nie upuściłem choć niedługo ją opuszczę - idzie nowe...
Pozdrawiam
Grzegorz
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Skontaktuj się z nami