1.
Szukaj
1.
forum.niekojarze.pl
Ekstra. Trzeba się chwilę zastanawiać o co chodzi, ale jak już człowiek załapie, to od razu ciarki przechodzą po plecach, bo klimat zdjęcia jest niezły. Jak dla mnie to jak kadr z filmu z którego wychodzą w połowie osoby o słabych sercach
edit: Technicznie też oczywiście dobrze zrobione. Pomiar światła punktowo na twarz ? :->
fajne, podoba mi się
Doskonale! Idealnie mnie dostrzeliles ta fotografia. Ale sie dzisiaj tych gwiazdek nastawiam... ;]
Ps. Ale taki maly ps... Nie przeszkadza wam troche ta flara po lewej na dole (na zdjeciu) wozka?
Mi raczej nie - dopiero teraz zauważyłem. Ale z kolei jedną jedyną rzeczą, jaką poprawiłbym, jest lekkie obrócenie zdjęcia, bo wózek jest tak ustawiony, że sprawia wrażenie, jakby było nieco krzywo.
Musiałem sobie zapisać zdjęcie na kompie i rozjaśnić żeby zobaczyć o co tu chodzi. Poza groźną miną to nic na tym zdjęciu nie widzę.
Zastanawiam się po co jest ta pusta przestrzeń z lewej, kadrowanie też jakieś takie bez pomyślunku. Generalnie jak dla mnie to 'del'.
NIKON Coolpix S510
Dzieki za komentarzeCelowo nie poprawialem krzywizny wozka, bo IMO dodaje to zdjeciu dynamizmu, stad tez wolna przestrzen z lewej. Z reszta kadr powstal w wyniku mojej ostatniej fascynacji komiksami, a tego typu ujecia sa dosc charakterystyczne - z lewej zostalby umieszczony tekst.
Zbigniew, pomiar to chyba spot, tryb M, czas ok 1s. Przyznam, ze zrobilem to zdjecie metoda prob i bledow, bo cala sztuka polegala na odpowiednim blysnieciu latareczka w twarzLampa odpadala, bo zdjecie robilem sam sobie, a lampa trzymana na dlugosc reki, nawet na 85mm, wciaz daje zbyt szeroki snop swiatla. Za to mala latareczka diodowa sprawdzila sie idealnie.
Pozdrawiam
forum.niekojarze.pl
Mnie się skojarzyło ze słynnym Staplerfahrer Klausem![]()
Skontaktuj się z nami