Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie zestaw do zdjec dokumentowych

Witam!
    moze mi ktos pomoc w zrealizowaniu projektu studia do zdjec dokumentowych(tylko i wylacznie dokumenty).

mam miejsca ok 3m x 2,5m

oswietlenie prosze mi doradzic moze byc zastane jak i blyskowe, narazie prubowalem 2x68Ws(jedna na tło druga z sb800 doswietla twarz) i 22Ws z gory, jednakrze nie podobaja mi sie efekty.

moze ktos mi to przedstawic najlepiej tani zestaw.
    lampy
    tło
    softboxy

najlepiej taki jak robia zdjecia w foto joker. po zrobieniu zdjecia, PS i wydruk termosublimacja canona 720.

drugie pytanie jakie polecacie drukarki termosublimacyjne do 500zl, jest ich juz dosc duzo. narazie mam canona 720 ale nie jestem zadowolony, w tej cenie sa jeszcze hiti i sony- bardzo bym prosil o wypowiedz uzytkownikow!
    pozdrawiam i prosze o pomoc
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

A widziałeś fotki robione w FotoJokerze? Ja proponowałbym raczej dociągnięcie do przyzwoitego poziomu, a przy okazji - jeśli masz problem z ortografią, to napisz posta w Wordzie, sprawdź błędy a dopiero umieszczaj je na forum - najłatwiej napisać "nie karcić za byki".

Domyślnie

hiti to jeszcze wieksza kupa niz kanon
    zreszta czego oczekiwac po drukarce CMY - zeby dodali jeszcze czern to moglo by byc ladnie

Domyślnie

dobra jest drukarka Olympusa 330 tka tylko cena wkładu jest większa niż w tych tanich Canonach i Samsungach ale jakość jest zauważalnie nawet dla laika lepsza
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

njght_84, po co kupowac jakies lampy ktore zajmuja miejsca - wal z wbudowanej !
    kazde zdjecie za to troche tansze i bedzie prym na rynku

ot - pamietam jak kiedys ktos oferowal sie spacyficzna obrobka zdjec - ze wysylalo mu sie swoje zdjecie, a on tam wklejal papieza gdzies i odsylal
    bylo to krotko po smierci JP2
    rynek zareagowal rownie dostosowawczo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumiwisizm Zobacz posta
    njght_84, po co kupowac jakies lampy ktore zajmuja miejsca - wal z wbudowanej !
    kazde zdjecie za to troche tansze i bedzie prym na rynku

ot - pamietam jak kiedys ktos oferowal sie spacyficzna obrobka zdjec - ze wysylalo mu sie swoje zdjecie, a on tam wklejal papieza gdzies i odsylal
    bylo to krotko po smierci JP2
    rynek zareagowal rownie dostosowawczo

buraczana odp.. pewnie jaki autor, prosil bym cie o usuniecie z tego watku "papierza" bo nie tu jego miejsce.

co do worda 97% na polskim rynku jest nielegalnych, pomijajac placowki panstwowe. Nic nie sugeruje ale skoro masz licencje na zbyciu chetnie przyjme.

czyli zero pomocy, rozumie.
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

co do worda 97% na polskim rynku jest nielegalnych, pomijajac placowki panstwowe. Nic nie sugeruje ale skoro masz licencje na zbyciu chetnie przyjme.
    Worda nie mam, a pisownie sprawdza firefox z odpowiednią wtyczką, nawet w polach edycji tekstu na stronach - i nic nie kosztuje, więc żadne tłumaczenia.

Co do studia, to wg mnie nie ma wymogów na żadną filozofię, układ lamp 2x45stopni, 2 softboxy i lampy pozwalające zróżnicować siłę błysku (ew za pomocą odległości) . Białe tło (kartonowe) i ew coś dla doświetlenia tła.

Ale niech się wypowiadaja bardziej doświadczeni,

Pozdrawiam wszystkich.
    tymancjo

Domyślnie

night człowieku jesteś z Krakowa i nie możesz podpatrzeć innych fotografów tylko prosisz żeby na forum podać Ci gotową receptę ?
    błedy, które popełniasz w pisowni powodują ból oczu ale no problem skoro Tobie one nie przeszkadzają
    to zastosuj się do rady kolegi tumiwisizm ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Uprawnienia umieszczania postów