Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: packshoty

Domyślnie packshoty

W!

chcialbym sie pobawic w robienie packshotow i szukam jakiegos prowizorycznego studio.
    mozecie mi powiedziec czy zestaw funsports fun 100 bedzie dobry na poczatek czy lepiej kupic
    2x żarówka błyskowa
    2x statyw oświetleniowy 225 cm
    2x biała parasolka 90 mm
    2x oprawka podwójna
    kabel synchro
    oraz tła foto.

apoarat to N D50

pozdrawiam

Domyślnie

watek byl juz walkowany tyle razy, ze chyba nikt tu się już nie wpisze

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Tak ... Nikt sie nie wpisze

Domyślnie

a ja jednak sie wpisze

zerknalem sobie "fotograf" ile masz lat, i jesli chcesz sie pobawic w "packshoty" to moim zdaniem lepiej zainwestowac w jakis kurs fotografii reklamy lub podobny.

a jak upierasz sie przy swoim, to przejzyj ten dział, znajdziesz odpowiedz

Domyślnie

a co ma wiek do zdjec? nie chce zadnych kursow, chce sam do wszystkiego dojsc! napewno teraz, za rok czy dwa nie bede robl takich zdjec dla nikogo ( przynajmiej nie palnuje ) dopuki sie nie naucze...

wiec nie rozumiem porownania wieku do robionych zdjec. jakbym mial 40 lat to tez kazalbys mi robic kursy? a wiek jak kazdy inny, 17 lat... o zesz kur*a jak to zlecialo :O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    nie chce zadnych kursow, chce sam do wszystkiego dojsc!
    no nie do końca sam, bo pytasz na forum co zrobić. Na kursie jest łatwiej i szybciej (niestety drożej) sie wszystkiego nauczyć. Bo jak ci napisać o manipulowaniu oświetleniem? Wiele łatwiej to pokazać - bo od razu widac efekt.

PS - jak miałem 17 lat to chciałem być "artysta", a nie robić packshoty.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów