Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: AF-ON w D200

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A pułapka to nie jest coś takiego, że jakośtam ustawia się aparat (już nie pamiętam, ale był wątek taki) i jak coś wejdzie w pole ostrości (i będzie ostre) to się wyzwala migawka?
    to dopiero jest niszowe zastosowanie , chyba tylko jakiś wywiad. Jeszcze jakby C4 napchać do aparatu, fiufiu. Była tak bombka z laserkiem w Duke 3D, pamiętacie.

No, my deośemdziesiątkowcy nie mamy AF on pod oddzielnym guziczkiem, tylko do blokady ekspozycji można dokoptować

Ogólnie mi się wydaje, że AF-ON przydaje się jak chcesz żeby AF nie działał za każdym zdjęciem. I tak mi się nasunął przykład koszykówki. To samo można osiągnąć machając szybko wajchą AF/M .

EDIT:
    Cytat Zamieszczone przez MsbS Zobacz posta
    Mnie zawsze pułapka ostrości kojarzyła się z czymś innym - ustawiam ostrość na odległość X, i kiedy w tej odległości (w punkcie AF) pojawi się jakiś obiekt, wtedy wyzwalam migawkę.
    <- no właśnie

Cytat Zamieszczone przez MsbS Zobacz posta
    To, co opisuje Trevor, brzmi bardziej jak blokada ostrości. Ale może się mylę - nie mam w d80 takiej funkcji...
    no coś takiego ale AF-ON jest wygodniejszy, masz tą funkcję
    Ostatnio edytowane przez Trevor ; 08-08-2007 o 16:21
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Uprawnienia umieszczania postów