Siedzę sobie nad trialem NX 1.2 i coś mi nie gra: czyżby nie było w nim korekty perspektywy???
Szukaj
Siedzę sobie nad trialem NX 1.2 i coś mi nie gra: czyżby nie było w nim korekty perspektywy???
... czyli perspektywę nadal będę korygował w GIMP'ie... i nadal w użyciu dwa (co najmniej) programy.
A miało być tak pięknie...
Sprawdziłem i ja wersję 1.2 (wcześniej 1.1). NEF wczytuje sie 4 sek, ale cos jest nie tak przy funkcji d-lighting. Po jej uruchomieniu i wybraniu drugiej mozliwości działania (better quality (HQ)) suwak shadow adjustment działa skokowo. Dopiero trzeba poczekać, w moim przypadku, dłuższy czas, az zdjęcie przestanie sie uaktualniać. Przy wybranym Faster (HS) suwak adjustment działa płynnie. Wydaje mi sie, że to wina tego ciągłego odswiezania stanu zdjecia przez NC. W wersji 1.1 suwak w obu możliwościach działa płynnie.
Tez to zauwazyłem i troche mnie to martwi.suwak shadow adjustment działa skokowo![]()
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
zawsze mozna podac wartosc z reki, wieć nie az tak zle.
Nikon
Skontaktuj się z nami