Close

Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 161

Wątek: Capture NX 1.2

Domyślnie

wow normalnie niebo a ziemia w stosunku do poprzedniej wersji, az chyba zamontuje go na 2gim dysku z backupem i bede co 30 dni robil reformat tego dysku ale na obrobienie 200 300 zdjec dalej capture one wygrywa ehh, ale do pojedynczych zostawie go sobie hieh
    emeryt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    ale na obrobienie 200 300 zdjec dalej capture one wygrywa ehh, ale do pojedynczych zostawie go sobie hieh
    No właśnie chyba też tak zrobię.
    ff

Domyślnie

Ile zajmuje dokonanie zmian w przekształcaniu wsadowym 200 rawów (w jakimś zakresie powiedzmy trzech elementów np. odszumianie, desaturacja i kontrast) w innych programach vs NX? Bardzo bym prosił o dane, jeśli ktoś byłby tak dobry.

Domyślnie

no tez jestem ciekaw, jak wyjdzie takie porównanie (mam jeszcze NX trial w nowej wersji,ale 200 Nef-ów, temu chyba dzisiaj nie dałby rady)
    ff

Domyślnie

Czemu by nie dał? Przetwarzałem już po grubo ponad 100 nefów... Czasy od 25 do 40s na jeden plik (na zabytkowym komputerze). Zależy mi jednak na tym, by było to porównanie dokonane na jednym sprzęcie.

Domyślnie

mogę porównać 100 nefów. NX vs C1, ale to potrwa
    ff

Domyślnie

No jasne zrób to. Jeśli nie masz czasu, to porównaj choć po 50.

Domyślnie

Więc tak dokonałem wsadowo obróbki 100 Nef-ów pod względem ostrości, saturacji, kontrastu i odszumiania wszystko delikatnie ma się rozumieć a następnie konwersji do jpeg; a oto wyniki
    C1 100 nef ok. 48 min (ok 29 sek/kl)
    NX 100 nef ok. 1h 58min (ok 1min 20sek/kl)
    Procesor sempron 3000+ i 2GB RAM
    Może ktoś dołączy się poglądowo z Lightroomem byłoby ciekawiej
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Różnica w czasie mówiąc delikatnie widoczna, jak ma się natomiast wynik obróbki jednym i drugim programem. Czy sa widoczne różnice w jakości. Nie zawsze jest do obróbki 100 zdjęć i może trzeba zwrócić uwagę na jakość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aspor Zobacz posta

Wykasowałem poliki z folderów tymczasowych ale dalej nic.
    i juz nie bedzie. chyba ze postawisz system na nowo po formacie c:
    podpis nieczytelny

Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów