Close

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 161

Wątek: Capture NX 1.2

jc
    Gość

Domyślnie

może trochę OT, próbowałem ja, próbowała zona, każde na swoim kompie, jeden 1GB drugi 2GB ram, oba procki HT i Pentium D, szybkie dyski 7200 SATA II, i co?
    mozliwości NX są naprawdę powalające. Znakomicie interpretuje NEF'y bo to w końcu jego "rodowy" format
    ale obiektywnie, na tym sofcie nie da się pracować, chyba że ktoś lubi rzeźbić jedną fotę godzinę.
    Z ciekawosci odpaliłem adobe lightroom 1.1 i przezyłem szok
    Szybko, sprawnie, bardzo intuicyjnie, 100,200 nawet 1000 fotek można bezbolesnie posortowac, oznaczyć punktacją, obrobić i wyeksportować do wybranego formatu.
    Prędkość obróbki fotek wzrosła nam o jakieś 200% /niemal jak za Gierkaa/
    Nie zamierzam wracać do NX, to inna planeta

Domyślnie

jestem w trakcie testowania programu SilkyPix jak na razie wygląda ciekawie, sporo opcji, w miarę szybkość, można obrobić fotki zapisując do kolejki później wrzucić batch i iść na spacer, poza tym mam dosyć dobry odszumiacz, czekam na odpowiedź czy będzie go można kupić za złotówki i na fakturę
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaradu Zobacz posta
    może trochę OT, próbowałem ja, próbowała zona, każde na swoim kompie, jeden 1GB drugi 2GB ram, oba procki HT i Pentium D, szybkie dyski 7200 SATA II, i co?
    mozliwości NX są naprawdę powalające. Znakomicie interpretuje NEF'y bo to w końcu jego "rodowy" format
    ale obiektywnie, na tym sofcie nie da się pracować, chyba że ktoś lubi rzeźbić jedną fotę godzinę.
    Z ciekawosci odpaliłem adobe lightroom 1.1 i przezyłem szok
    Szybko, sprawnie, bardzo intuicyjnie, 100,200 nawet 1000 fotek można bezbolesnie posortowac, oznaczyć punktacją, obrobić i wyeksportować do wybranego formatu.
    Prędkość obróbki fotek wzrosła nam o jakieś 200% /niemal jak za Gierkaa/
    Nie zamierzam wracać do NX, to inna planeta
    No właśnie szkoda tylko, że różnica w cenie dość pokaźna
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie Zobacz posta
    Ja dodam od siebie, że bardzo przyzwoita jest dołączona do pudełkowej wersji instrukcja. Może dla mistrzów obróbki nic odkrywczego, ale ja się sporo z niej dowiedziałem.
    czy jest to ta sama instrukcja co jest w necie w formacie PDF czy tez cos innego bardziej rozwinętego?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    czy jest to ta sama instrukcja co jest w necie w formacie PDF czy tez cos innego bardziej rozwinętego?
    Zapodaj linka, to zweryfikuję.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    jesli mowa o cnx to instrukcja w pdfie jest dokladnie taka sama jak drukowana
    podpis nieczytelny

Domyślnie

O, ta sama, tylko po naszemu. Nie wiedziałem, że jest w sieci.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie Zobacz posta
    O, ta sama, tylko po naszemu. Nie wiedziałem, że jest w sieci.
    a ta po naszemu jest gdziś w sieci?
    ff

Domyślnie

Gawronek, wieszanie to chyba urok triala - zainstalowałem triala na kompie w pracy, upgrade do 1.2 i... pad za padem . Zainstalowany u mnie 1.2 jest szybki, duzo szybszy niz 1.1 i stabilny

hehe porównanie szybkościowe 1.2 vs 1.1 - otwieranie plików o połowe szybsze, zapis szybszy o ok. 1/3, odszumanie (przy czym wydaje mi się inne) szybsze o ok. 1/4 - jest dobrze, ale może byc lepiej
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 21-08-2007 o 20:43
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów