Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie głośny AF- D70s

Witam. Po zakupie D70s dokupiłem do niego od razu 50/1.8. AF pracuje na takim zestawie dośc głośno. Myślałem, że tak ma być. Jednak ostatnio kolezanka przyszła do mnie z takim samym zestawem i okazało się, ze u niej to pracuje znacznie ciszej. Zamienieliśmy się piędziesiatkami i dalej to samo (czyli to wina body).
    Śrubokręt po prostu pracuje strasznie głośno
    Z 18-70 nie mam żadnego problemu, ale to chyba dlatego, że on ma własny silnik i śrubokręt sobie odpoczywa.
    Nie zauważyłem, aby AF pracował wolno, czy mało precyzyjnie.

Co może być nie tak? Trochę jestem zdenerwowany, mimo tego, że aparat mam na gwarancji...

Proszę o pomoc i z góry dziękuję

Domyślnie

Przepraszam, ale na Twoim miejscu bym się tym tak bardzo nie przejmował, no chyba, że focisz w kościołach, albo w teatrach, bo to by był w tym wypadku poważny feler.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

No własnie czasami foce reporterkę i są sytuacje kiedy jest bardzo cicho, a mój aparat robi "bzzz, bzzz" co mnie wkurza potwornie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    No własnie czasami foce reporterkę i są sytuacje kiedy jest bardzo cicho, a mój aparat robi "bzzz, bzzz" co mnie wkurza potwornie
    No to nie masz wyjścia i musisz odwiedzić serwis. Innego sposobu nie ma.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

trzeba było kupić D40 to byś nie miał problemu .
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

spokojnie , już niedługo, i będzie jak w canonach, własny silnik w każdym obiektywie i hola

Domyślnie

Na Twoim miejscu za mocno bym się nie przejmował...mam podobny zestaw i też zdarza mi się go ...słyszeć... Niemniej jednak rekompensuje to jakośc zdjęć jaką otrzymujemy w zamian))
    D200 + N17-55 2.8 + N50 1.8 + SB800 + różne inne pierdołki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzeY Zobacz posta
    trzeba było kupić D40 to byś nie miał problemu .
    Dobre
    D7200

Uprawnienia umieszczania postów