Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie Serwis Nikon Polska na Postępu TOTALNA KOMPROMITACJA

Oddałem aparat (na gwarancji) do serwisu Nikon Polska na Postępu w dniu 16 czerwca 2005. Usterka zdiagnozowana to "uszkodzenie mechanizmu przysłony" w korpusie. Termin wykonania naprawy to 7 lipca. Dlaczego tak długo? Bo mają nawał spraw. Okej - jeżeli mają nawał spraw, to chyba znaczy, że niedoszacowali swoich mocy przerobowych i trzeba by je zwiększyć? No, ale nic. Mam czekać na telefon od nich. Czekam, czekam, aż dziś (13 lipca, czyli 6 dni po terminie wykonania naprawy i 28 dni od dnia oddania im aparatu) zaczynam dzwonić na infolinię serwsową, której numer jest czerwonymi dużymi literami wybity na kwicie. Zacząłem dzwonić o 09:30. Teraz mamy 13:50 i mimo jakichś 150 prób nie udało mi się jeszcze dodzwonić. Po prostu TAM NIKT NIE PODNOSI SŁUCHAWKI. Dzwoniłem też na wszystkie inne możliwe inne numery serwisu Nikona, jakie są na kwicie

607 94 18
    607 94 19
    607 94 15
    607 94 10

i pod żadnym z tych numerów NIKT NIE ODBIERA lub ew. "zajęte". Ale to zajęte to raczej nie dlatego, że akurat ktoś rozmawia - lecz pewnie dlatego, że w tym czasie ktoś inny próbuje się dodzwonić...

Ogólnie moje dotychczasowe wrażenia z kontaktów z oficjalnym serwisem Nikona są JAK NAJGORSZE. Totalna olewka, ściema, dno.

Domyślnie

Ja już pisałem w innym wątku. Równiusieńki miesiac aparat leży w serwisie, Infolinia nie działa (sygnał w słuchawce nie jest dowodem istnienia tejże), maile do serwisu pozostaly bez odpowiedzi. Wczorajsza interwencja w Nikon Polska poskutkowała informacją, że aparat ma do mnie wrócić w przyszłym tygodniu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ja już pisałem w innym wątku. Równiusieńki miesiac aparat leży w serwisie, Infolinia nie działa (sygnał w słuchawce nie jest dowodem istnienia tejże), maile do serwisu pozostaly bez odpowiedzi. Wczorajsza interwencja w Nikon Polska poskutkowała informacją, że aparat ma do mnie wrócić w przyszłym tygodniu.
    He he. Już nawet się nie dziwię że masz "C"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cichy, a miales okazje sprawdzic jak jest w serwisie Canona? Pytam z ciekawosci - bez odrobiny zlosliwosci,
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Ślicznie, jak w samochodowym.. Potrafią wymienić płytę głowną w EF 28-70/2.8L
    za 450 w dobrej wierze, porysować przednią soczewkę asferyczną kładąc szkło
    na niej na wykładzinie podłogowej, zasyfić dość hermetyczne szkło w środku,
    oddać niedziałające, a by zabrali się za naprawę porządnie, to trzeba straszyć
    sądem oraz niezależną ekspertyzą..

Wszystkie serwisu są tak samo nic nie warte
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolas
    Cichy, a miales okazje sprawdzic jak jest w serwisie Canona? Pytam z ciekawosci - bez odrobiny zlosliwosci,
    No właśnie, Canony jeszcze mi się nie psuły
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

ten serwis to tragedia....porażka etc..
    Koty są moja pasją..

Domyślnie

a ja muszę pochwalić serwis (póki co)

padł mi Nikon D70, aparat wysłałem DHL, wykonałem telefon do serwisu (dodzwoniłem się za 6 razem i dogadałem się z kim trzeba

po 8 dniach (!) telefon z serwisu, że aparat jest naprawiony i pytanie czy aparat ma być odesłany

naprawdę dobra robota

p.s. podziękowania dla Kierownika Serwisu Pana Leszka Markowskiego

Domyślnie

Ten serwis jest chyba na księżycu. Od trzech dni nie mogę się dodzwonić. Chyba boją się Klientów. TOTALNE DNO!!!

Domyślnie

zycze duzo samozaparcia i czasu na dzwonienie. kiedys pan z serwisu powiedzial mi z rozbrajajaca szczeroscia ze ON wie ze do serwisu ciezko sie dodzwonic ja na to mu powiedzialem ze o tym wiem ale i tak sie dodzwonie
    Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
    Tamzooka 150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów