Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

Witam !
    dorzucę też swoje 3 grosze...
    Dzwoniłem do Nikon Polska kilka razy i muszę powiedzieć, że rozmawia się na profesjonalnym pozimomie. Narawdę, w niewielu serwisach telefony odbierają osoby wiedzące jak rozmawiać z klientem. Zwłaszcza jak rozmawia się z samym serwisantem a nie osobą z działu obsługi klient. Uważam że od tej srony Nikon Polska jest naprawdę profesjonalnie przygotowany. Mam nadzieję że to nie jest tylko kwestia niw występującego jeszcze "zmęczenia materii" i pracownicy odbierający telefony nie nabawią się depresji maniakalnej i aroganckich nawyków po długich rozmowach z niezadowolonymi klientami. Bo chyba wszyscy się zgodzimy że dzownimy do serwisu mniej radośni niż do sklepu kiedy zamawiamy nowy, wymażony obiektyw czy inny towar. Poza tym pozimo naszego niezadowolnia rośnie, jak dowiadujemy się ile może trwać gwarancyjna naprawa w serwisie "naszej ukochanej" firmy !!
    I tu okazuje się że profesjonalizm personelu działa tak naprawdę na korzyść serwisu. Nie ma szansy żeby cokolwiek przedyskutować, doweidzieć się dlaczego tak długo, albo co można zrobić żeby choć troszke skrócić czas oczekiwania. Wtedy w słuchawce usłyszymy miły, nie dający się sprowokować ani ubłagać głoś przypominający zdartą płytę...
    Szkoda że przgotowanie do rozmowy z klientem nie idzie w parze z mocami przerobowymi.
    Szkoda że taka firma pozwala sobie robić na tyle wadliwy sprzęt że serwis nie jest wstanie usówać usterek w ustawowym czasie 14 dni

Pozdrawiam wszystkich
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Ja jeszcze muszę się pochwalić, że bardzo miło rozczarowali mnie cenowo
    Pzdr
    lenek

Domyślnie

negatywne odczucia po serii kontaktow ze "specami" z infolinii

w ramach przygotowywania oferty dla klienta, musialem zestawic mu obiektywy z ogniskowa powyzej 300mm wraz z telekonwerterem... i caly problem polegal na tym iz zaden ze "specjalistow" z ktorymi bylem laczaony nie byl w stanie powiedziec mi do ktorego obiektywu pasuje dany TC ...

jesli trafilem na ich zly dzien - spoko.. ale jesli prezentuja taki profesjonalizm... no to sorki... chyba powinni zmienic tych pseudo specjalistow na kogos bardziej wykwalifikowanego

Domyślnie

Mogłeś zapytać się nas Chętnie byśmy Ci odpowiedzieli co pasuje do czego
    NSU - Spacjaliści od Nikonów
    Pzdr
    lenek

Domyślnie

Witam !!

Muszę przyzanć że jestem BARDZO POZYTYWNIE zaskoczony !! Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie miły pan z Serwisu Nikon Polska żeby uściślić powód reklamacji mojego D70 ( najwyraźniej opis ustrki który dołączyłem do aparatu gdzieś przepadł). Po przyjęciu moich wyjaśnień, zakomunikował że wszystko zostanie zaraz dokładnie sprawdzone i wyregulowane aparat prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu trafi do mnie !!!!

pozdrawiam

Dziś (tj 3.12.2004) mój D70 trafił do mnie. Drżącymi rekoma otwarłem paczkę i.....
    Załamałm się.... Na kartce z serwisu widniał napis: "Testowano, usterki nie stwierdzono."
    Ale starałem się zachować spokój. Zrobiłem kilka głębszych wdechów, połączyłem aparat z obiektywem, CF-ką, i akumulatorem i pstryknąłem parę zdjątek mogacych uwidocznić BF i plamy na matrycy. Otworzyłem zdjęcia na kompie i... To nie możliwe !! BF przestał mieć miejsce ! Paprochy na matrycy zniknęły !! REWELACJA !!

Nie będę dochodził co z aparatem było naprawde robione. Czy pomogły mu dziury na polskich drogach i rzucanie przez pracowników DHL-u, czy odpowiednie testy NP, czy może jednak wykonano jakąś drobną naprawa która z przyczyn statystycznych nie została ujęta karcie napraw. Faktem jest że aparat teraz jest sprawny i bardzo się z tego cieszę

Mogę obecnie stwierdzić, że NP nie tylko profesjonalnie rozmawia przez telefon ale także profesjonalnie i szybko obsługuje naprawy gwarancyjne !

Pozdrawiam
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lenek
    Mogłeś zapytać się nas
    wiem o tym.. ale potrzebowalem rady bedac w pracy, gdzie netu niet zadzwonilem wiec do osob ktore teoretycznie powinny wiedziec cos na ten temat... tiaaaa... szkoda gadac..

Domyślnie

niestety mam zupełnie inne doswiadczenia z serwisem. Dwa dni prubowałem się dodzwonić i dałem sobie spokój. Pojechałem na Marynarską i osobiście rozmawiałem.
    Na odpowiedż na mojego maila czekam do dnia dzisiejszego (około 3 tygodni). Pozdrawiam
    Nikon D80 + 18-70, 80-200, 50 1,8, SB800

Domyślnie

I ja musze powiedzieć, że jakoś z odpowiedziami na maila serwis się nie spieszy.
    Poprosiłem o oszacowanie kosztów wymiany wyświetlacza (to chyba niezbyt skomplikowana kalkulacja). Milczą jak zakleci.

Może mają różne podejście do klientów ze względu na posiadany przezeń sprzęt.
    Im tańszy użytkują, tym gorzej są obsługiwani.

Już kilkakrotnie miałem z nimi kontakt i potraktowali mnie jak dziada.

Cóż. Gdy posypał się mój 70-300, sam go rozebrałem i dokonałem naprawy.
    Niech się wypchają.

Od tamtej pory naprawiłem już kilka różnych zoomów nikkora.
    Żadna filozofia. Trochę pojęcia o optyce i mechanice. Trochę wyobraźni przestrzennej...
    Zegarmistrzowskie narzędzia i wszystko da się zrobić.
    Problem jest niestety z częściami, bo i tych nie da się kupić w NS, ale to już inna para kaloszy.
    Pozdrawiam - Zbycho

d700 / d200 | waliza gratów | kompletny brak czasu na robienie zdjęć http://zbychoo.blogspot.com/

Domyślnie

dolaczajac sie do tematu - chcialbym pochwalic serwis nikona. akurat tak sie zlozylo, ze jakies 2 tygodnie temu tak niefortunnie nioslem lampe (sb-800), ze spadla mi z wysokosci ok 60 cm na posadzke, no i jak sie pewnie mozna domyslic, wylal wyswietlacz lcd. lampa w calosci na gwarancji, wiec zeby jej nie tracic i nie ruszac nic samemu, wyslalem ja do nikon polska, po uprzednim telefonie do serwisu. po dotarciu lampy do serwisu dowiedzialem sie, ze wymiana wyswietlacza to male miki, koszt ok. 300 zl + max tydzien czekania. i pieniadze i czas pasowaly. chwile grozy przezylem jednak po telefonie (ok. 3-4 dni po dojsciu lampy do serwisu) bo chcialem upewnic sie, ze lampa w obiecanym terminie do mnie dotrze - w tym momencie dowiedzialem sie, ze naprawa owszem kosztowac bedzie 300 zl, ale czas oczekiwania wydluzy sie do ok. m-ca, bo serwis ma qpe roboty z jakims sprzetem prasowym. na szczescie mily pan z serwisu po krotkiej rozmowie obiecal dotrzymac przyrzeczonego wczesniej terminu i rzeczywiscie w okreslonym wczesniej dniu lampa dotarla do mnie. cieszse sie, bo tak sie akurat sklada, ze za 2 dni sa 1sze urodziny mojej corki, no i sami wiecie, rozumiecie focenia bedzie co nie miara
    jednym slowem 5 z malym minusem (za te chwile niepewnosci) dla nikona.

Domyślnie

I ja musze powiedzieć, że jakoś z odpowiedziami na maila serwis się nie spieszy.
    A ja wlasnie mam odwrotne doswiadczenia. Wyslalem mailem pytanie i za jakies 30 min mily Pan oddzwonil do mnie i wszystko pieknie wyjasnil
    Pozdrawiam Karol

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów