Olek ma chyba jednak za duży moment bezwładności spustu.
Oddałem głos na D5D - stabilizacja (O awaryjności KM jakoś do tej pory nie słyszałem) poza tym chyba jednak więcj ustawień bezpośrednio z korpusu.
Szukaj
Olek ma chyba jednak za duży moment bezwładności spustu.
Oddałem głos na D5D - stabilizacja (O awaryjności KM jakoś do tej pory nie słyszałem) poza tym chyba jednak więcj ustawień bezpośrednio z korpusu.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
moim zdaniem to pytanie na forum Nikona to jakieś nieporozumienieTo chyba oczywiste że wygra D50 :P sam też dałem na niego mój głos
![]()
[']@] Nikon D600 //
..:: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum! ::..
heh wiem ze pytanie o to na forum nikona jest dziwne
ale ja sam przychylam sie do D50 i wiedzialem
ze jak tu zapytam to o nikonie beda mi mowic ludzie
ktorzy badz go maja badz znaja ta marke i moga na jej
temat sie sensownie wypowiedziec
a wlasnie jaka jest roznica pomiecy D50 i D70?
czy ktos porownywal te aparaty?
gdzies czytałem ze w wiekszosci wypadków
młodszy brat bedzie tylko o krok w tyle za D70?
wie ktos moze cos na ten temat?
Nie oddam głosu.
- W D50 podoba mi się cena/możliwości oraz ergonomia, wadą jest funkcjonalność i kitowe szkło (dlatego mam 18-70)
- 350D ma ciekawsze parametry i lepszą matrycę (nie, że większą; lepszą.), ale jest zbyt mały. Choć spotkałem na weselu kamerzystę z łapami niedźwiedzia, twierdził, że jest ok.
- minolty nie znam, ale ten antishock... wypas.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Dlaczego 350 ma lepsza matryce?Zamieszczone przez sadki
D3-sta|16-85VR|105VR
może przesadzam, ale wkurza mnie wpakowanie do poziomu menu dwóch funkcji: wyboru trybu pomiaru ekspozycji oraz opcje związane z trybem pomiaru ostrości. I to są od siebie oddalone o ok. 10 pozycji. No i brak podświetlenia wyświetlacza górnego. Nie pamiętam już jak to jest w 350D, ale mi tego brakuje.
żeby dobrze wybrać, trzebaby znać wszystkie wady konkurencji.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
tzn. pare dość istotnych funkcji jest ukrytych głęboko w menu które powinny być pod palcem np. pomiar światła. D70 np. juz ma je bezpośrednio na korpusie - czy to oblrzymia wada to nie wiem mi tak średnio przeszkadza.
[']@] Nikon D600 //
..:: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum! ::..
jedna z tych niedogodnoci mozna szybko rozwiacac.Wystarczy menu pozostawic w pozycji np. pomiar swiatła i zawsze po właczeniu bedzie dostepna ta funkcja.Idzie sie przyzwyczaić.
Skontaktuj się z nami