Close

Zobacz wyniki ankiety: jak bys wydał moje pieniadze?

Głosujących
99. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • oczywiscie D50

82 82,83%
  • C350D

8 8,08%
  • M5D

9 9,09%
Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Dlaczego D50?

Domyślnie Dlaczego D50?

kupuje niedługo nowy sprzet
    i wacham sie pomiedzy roznymi machinami:
    nikonem D50
    canonem 350D
    minolta D5

i mialbym pytanie
    Dlaczego D50 jest od nich lepszy i dlaczego mam wlasnie jego kupic?

Domyślnie

Ankieta jest tendencyjna (ale oddałem głos na D50 - moim zdanie puszki są z 350d bardzo porównywalne, a Nikon jest kilkaset zł tańszy...)
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Oddalem glos na Minolte, stabilizacji lekcewazyc nie mozna!
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    Oddalem glos na Minolte, stabilizacji lekcewazyc nie mozna!
    Stabilizacji oczywiście nie, ale samą firmę Km i awaryjność produkowanego przez nią sprzętu to jak najbardziej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radziwiłłów/Wawa

Domyślnie

Ja wybierałem między d50 i c350 i oczywiście wybrałem d50 Po pierwsze cena (za różnicę między d50 i c350 można sobie lepszy obiektyw kupić), zaś parametry są (wg mnie) porównywalne. Ponadto bawiłem się oboma i lepiej mi 'leżał' d50. To tak na szybko. Acha, jestem bardzo zadowolony z zakupu (d50+18-70)
    ...a ja się nie boję, zawsze robię swoje

Domyślnie

Popieram D50 - niższa cena i naprawdę dobrze leży w łapkach. 350D jest mikry - zobacz w jakimś sklepie - może się okazać, że ta wielkość jest nie do przyjęcia, macałem oba. Popieram mstr, D50 + 18-70 to dobry pomysł... Co do Minolty - najmniejsza z wymienionych systemów dostępność obiektywów i akcesoriów...

Kapitan Planeta
    Gość

Domyślnie

Oddałem głos na c350d.
    By powiększyć chaos i przyspieszyć nieuchronny upadek cywilizacji.

Domyślnie

hehe....

w tej cenie bralbym 10D. jesli z niezajezdzona migawka

a jesli musi byc z trzech powyzszych to:

kit: D50 lub D5D (w zaleznosci od tego jakie zdjecia). jesli D50 to dokupic za wolne pieniadze 70-300
    sam korpus: 350D lub D5D (jak wyzej).

EDIT: a czemu nie Oly E-300? za dobre pieniadze mozna dostac przyzwoity korpus i w komplecie dwa szkielka. jak na amatorski zestaw to super oferta

Domyślnie

jesli już mowa o E-300 to czemu nie E-500, napewno jest bardziej dopracowany niż poprzednik serii 300
    szkła ZD przemawiają dużo na korzyść tylko że droogie pieruńsko... (jak dla mnie)
    Nikon D

Domyślnie

D50 - najniżasz cena, mały a mimo to dobrze leży w dłoni, dostęp do dużego systemu. Brak antyszokowego podnoszenia lustra = kłopoty przy długich szkłach i statywie.

D5D - jedyne za co bym chciał w nim zapłacić to stabilizacja. Jeśli bedziesz docelowo czesto focił na długich ogniskowych to jest oferta dla Ciebie (VR w jednym teleobiektywie kosztuje tyle ile to body )

350D - dla mnie za mały Fajna matryca. Podobnie jak w nikonie, dostęp do olbrzymiego zaplecza systemowego i lepsza niż w nikonie możliwość przskoczenia na następne body w zależności od potrzebe. za to najwyższa cena.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów