kupuje niedługo nowy sprzet
i wacham sie pomiedzy roznymi machinami:
nikonem D50
canonem 350D
minolta D5
i mialbym pytanie
Dlaczego D50 jest od nich lepszy i dlaczego mam wlasnie jego kupic?![]()
Szukaj
kupuje niedługo nowy sprzet
i wacham sie pomiedzy roznymi machinami:
nikonem D50
canonem 350D
minolta D5
i mialbym pytanie
Dlaczego D50 jest od nich lepszy i dlaczego mam wlasnie jego kupic?![]()
Ankieta jest tendencyjna(ale oddałem głos na D50 - moim zdanie puszki są z 350d bardzo porównywalne, a Nikon jest kilkaset zł tańszy...)
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Oddalem glos na Minolte, stabilizacji lekcewazyc nie mozna!
D3-sta|16-85VR|105VR
Stabilizacji oczywiście nie, ale samą firmę Km i awaryjność produkowanego przez nią sprzętu to jak najbardziej.Zamieszczone przez arra
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Ja wybierałem między d50 i c350 i oczywiście wybrałem d50Po pierwsze cena (za różnicę między d50 i c350 można sobie lepszy obiektyw kupić), zaś parametry są (wg mnie) porównywalne. Ponadto bawiłem się oboma i lepiej mi 'leżał' d50. To tak na szybko. Acha, jestem bardzo zadowolony z zakupu (d50+18-70)
![]()
...a ja się nie boję, zawsze robię swoje
Popieram D50 - niższa cena i naprawdę dobrze leży w łapkach. 350D jest mikry - zobacz w jakimś sklepie - może się okazać, że ta wielkość jest nie do przyjęcia, macałem oba. Popieram mstr, D50 + 18-70 to dobry pomysł... Co do Minolty - najmniejsza z wymienionych systemów dostępność obiektywów i akcesoriów...
Oddałem głos na c350d.
By powiększyć chaos i przyspieszyć nieuchronny upadek cywilizacji.
hehe....
w tej cenie bralbym 10D. jesli z niezajezdzona migawka
a jesli musi byc z trzech powyzszych to:
kit: D50 lub D5D (w zaleznosci od tego jakie zdjecia). jesli D50 to dokupic za wolne pieniadze 70-300
sam korpus: 350D lub D5D (jak wyzej).
EDIT: a czemu nie Oly E-300? za dobre pieniadze mozna dostac przyzwoity korpus i w komplecie dwa szkielka. jak na amatorski zestaw to super oferta
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
jesli już mowa o E-300 to czemu nie E-500, napewno jest bardziej dopracowany niż poprzednik serii 300![]()
szkła ZD przemawiają dużo na korzyść tylko że droogie pieruńsko... (jak dla mnie)
Nikon D
D50 - najniżasz cena, mały a mimo to dobrze leży w dłoni, dostęp do dużego systemu. Brak antyszokowego podnoszenia lustra = kłopoty przy długich szkłach i statywie.
D5D - jedyne za co bym chciał w nim zapłacić to stabilizacja. Jeśli bedziesz docelowo czesto focił na długich ogniskowych to jest oferta dla Ciebie (VR w jednym teleobiektywie kosztuje tyle ile to body)
350D - dla mnie za małyFajna matryca. Podobnie jak w nikonie, dostęp do olbrzymiego zaplecza systemowego i lepsza niż w nikonie możliwość przskoczenia na następne body w zależności od potrzebe. za to najwyższa cena.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Skontaktuj się z nami