Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Z calym szacunkiem ale zacznij od przeczytania instrukcji do D200 a potem marnuj czas w studio.

Domyślnie

gALL instrukcje chętnie przeczytam, ale niestety polskiej wersji nie posiadam więc lipa trochę,
    a co do studia i marnowania czasu to czas spędzony w studiu niekoniecznie jest czasem zmarnowanym...

Domyślnie

Jeszcze jedna kwestia - jak daleko znajduje się poruszający obiekt od aparatu.
    Jeśli fotografujesz całą postać, to jej powiewające na wietrze włosy będzie latwiej zamrozić niż w przypadku tych samych włosów i ciasnego portretu.
    Z drugiej strony przy portretach używamy zwykle małej głębi ostrości, a więc i moc lamp może być zmniejszona, a więc i ich czas błysku (na który nie mamy bezpośredniego, "wyskalowanego" wpływu).

Domyślnie

Jak to czytam, to mi ręce opadają.
    Moze warto byłoby posiąść chociaż odrobinę wiedzy na temat elementarnych zasad fotografii oraz obsługi posiadanego sprzętu.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Arrow

...forum to miejsce gdzie różnego rodzaju wiedzę można posiąść - takie jedno ze źródeł , chyba e się mylę....

Domyślnie [OT]

Moim zdaniem to tez troche watek typu "Kupilem se cyfre za pare kilo zlotowek, a teraz nauczcie mnie fotografowac. Nie chce czytac podrecznikow i instrukcji bo to strata czasu." ... Autor watku nawet nie przeczytal specyfikacji aparatu ktora znajduje sie na stronie Nikona, Fotopolis i paru innych polskich stronach, tak wiec brak znajomosci angielskiego nie jest wytlumaczeniem.

Domyślnie

Nie proszę nikogo o naukę fotografowania a o pare praktycznych wskazówek.
    Poza tym wydaje mi się że forum to właściwe miejsce do zadawania pytań, no chyba że rozmawiacie tu tylko o sobie...
    Nie każę nikomu wypowiadać się w tym poście, więc jeśli nie masz ochoty pisać o rzeczach dla ciebie oczywistych prostych banalnych to nie pisz - NIE PISZ bo wali mnie opinia na temat, czy takie pytania powinno się zadawać czy nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommylee Zobacz posta
    wali mnie opinia na temat, czy takie pytania powinno się zadawać czy nie.
    Kolega, jak widzę, na forum nowy, nie znający tutejszych zwyczajów i preferowanych standardów kultury języka.
    Więc sugerowałbym stonowanie swoich wypowiedzi, bo podobnie jak wielu innych użytkowników forum wolałbym nie wiedzieć, co kolegę wali.

Domyślnie [OT]

Tommylee: zapoznaj sie z Netykieta i zacznij ja stosowac, bo na razie to zachowujesz sie jak slon w sklepie z porcelana.

Talking

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    bo podobnie jak wielu innych użytkowników forum wolałbym nie wiedzieć, co kolegę wali.
    hahaha. Andy dobre ...... i jakże prawdziwe.....
    D200+N 50mm f/1.8+SB-800.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów