Z calym szacunkiem ale zacznij od przeczytania instrukcji do D200 a potem marnuj czas w studio.
Szukaj
Z calym szacunkiem ale zacznij od przeczytania instrukcji do D200 a potem marnuj czas w studio.
gALL instrukcje chętnie przeczytam, ale niestety polskiej wersji nie posiadam więc lipa trochę,
a co do studia i marnowania czasu to czas spędzony w studiu niekoniecznie jest czasem zmarnowanym...
Jeszcze jedna kwestia - jak daleko znajduje się poruszający obiekt od aparatu.
Jeśli fotografujesz całą postać, to jej powiewające na wietrze włosy będzie latwiej zamrozić niż w przypadku tych samych włosów i ciasnego portretu.
Z drugiej strony przy portretach używamy zwykle małej głębi ostrości, a więc i moc lamp może być zmniejszona, a więc i ich czas błysku (na który nie mamy bezpośredniego, "wyskalowanego" wpływu).
Jak to czytam, to mi ręce opadają.
Moze warto byłoby posiąść chociaż odrobinę wiedzy na temat elementarnych zasad fotografii oraz obsługi posiadanego sprzętu.
Pozdrawiam:
Andrzej
...forum to miejsce gdzie różnego rodzaju wiedzę można posiąść - takie jedno ze źródeł , chyba e się mylę....
Moim zdaniem to tez troche watek typu "Kupilem se cyfre za pare kilo zlotowek, a teraz nauczcie mnie fotografowac. Nie chce czytac podrecznikow i instrukcji bo to strata czasu." ... Autor watku nawet nie przeczytal specyfikacji aparatu ktora znajduje sie na stronie Nikona, Fotopolis i paru innych polskich stronach, tak wiec brak znajomosci angielskiego nie jest wytlumaczeniem.
Nie proszę nikogo o naukę fotografowania a o pare praktycznych wskazówek.
Poza tym wydaje mi się że forum to właściwe miejsce do zadawania pytań, no chyba że rozmawiacie tu tylko o sobie...
Nie każę nikomu wypowiadać się w tym poście, więc jeśli nie masz ochoty pisać o rzeczach dla ciebie oczywistych prostych banalnych to nie pisz - NIE PISZ bo wali mnie opinia na temat, czy takie pytania powinno się zadawać czy nie.
Tommylee: zapoznaj sie z Netykieta i zacznij ja stosowac, bo na razie to zachowujesz sie jak slon w sklepie z porcelana.
Skontaktuj się z nami