Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie Rzutnik, projektor do 6x7

Trudno mi cokolwiek znalezc dlatego zwracam sie do Was; czy jest dostepny w Polsce, ewentualnie w UE jakis niedrogi rzutnik do formatu 6x7cm? Nie musi miec zadnych zaawansowanych funkcji, byle nie stopil mi filmow :P Wiem o Mamiyi ProCabin 6x7, ale podobno kosztuje okolo 3000zl, nie wspominajac o dostepnosci...

Domyślnie

Obawiam się, że będzie ciężko. ProCabin i tak jest chyba najtańszy, ale obecnie jest już chyba nieprodukowany. Słyszałem jeszcze o Goetschmannach (cholernie drogie, optyka bodaj Schneider), które są jeszcze droższe, oraz o Kindermanach i Rolleiach, przy czym nie wiem czy te ostatnie nie są wyłącznie na 6x6.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 04-08-2007 o 22:15

Domyślnie

jak byście podali modele to mogę się przejść do takiego specjalistycznego komisu i spytać ile by chcieli za takie cuś...
    w anglii format 6x7 był stosunkowo popularny - a ja kiedyś przypadkiem trafiłem do 2 komisów z takim sprzętem...

Domyślnie

O ile wiem do 6x7 na pewno nadają się Goetschmann G67 i ProCabin 67 Pro 67 (z tańszych)

P.S. - gdyby wpadł ci w tych cudownych komisach w oko obiektyw Mamiya N 43/4.5L lub 65/4L, to daj, proszę, znać ile tam coś takiego kosztuje.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 04-08-2007 o 22:46

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Czornyj liczylem na jakis komunistyczny rupiec za 200zl byle dzialal...

http://www.goetschmann.de/products/g67.htm wole nie myslec ile kosztuje...

peecee wlasnie w tym problem, ze nie znam zadnych modeli, ktore nie kosztowalyby majatku. Ale gdybys mogl sie kiedys przy okazji zapytac to bylbym wdzieczny. Moze beda mieli jakies malo znane i tanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    O ile wiem do 6x7 na pewno nadają się Goetschmann G67 i ProCabin 67 Pro 67 (z tańszych)

P.S. - gdyby wpadł ci w tych cudownych komisach w oko obiektyw Mamiya N 43/4.5L lub 65/4L, to daj, proszę, znać ile tam coś takiego kosztuje.
    jako że się absolutnie nie znam - tak na pierwszy rzut oka mamiya rz 65mm f4 floating 500-600 funtów a pod mamyia 7 jest szkło 43mm + finder7 od 700 do 900 funtów

może odrobine więcej danych ?

MAMIYA 65 f4 L-A 400 funciaków stan idelany
    Ostatnio edytowane przez peecee ; 04-08-2007 o 23:15

Domyślnie

Co do 43-ki dokładnie o to mi chodziło, co do 65-ki, to również miałem na myśli wersję do M7. Niestety, patrząc na cenę 43-ki wygląda na to że w Anglii te szkiełka również są sqrwiale drogie.

Domyślnie

Pozwolicie, że odświeżę. A który model z Rollei do max 6x6? Czy np. p-35A umożliwi mi oglądanie slajdów do 6x6, jeżeli bd miał odpowiedni magazynek?

Domyślnie

to ja też się dołącze
    szukam taniego rzutnika do slajdów 6 x 4,5 czy możecie coś w dobrej cenie polecić?
    pozdrawiam,
    FilipeG
    x-t10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów