Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: awaria d70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    a owszem, miasto.

Domyślnie awaria d70

czesc i czolem!

czy moze ktos z Was mial podobny problem z d70 i jest w stanie powiedziec co moze byc uszkodzone i ile moze kosztowac naprawa? opis objawow mozna znalezc tu: http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....hlight=#173086

pierwsze wnerwienie juz mi mija i zaczynam kombinowac co mozna z tym fantem zrobic. w kazdym razie zawsze warto poradzic sie bardziej doswiadczonych ludzi (a widze, ze nie tylko moj aparat odmowil dalszej wspolpracy). kontak z serwisem jak na razie ograniczylem do wyslania do nich maila (jak na razie bez odzewu, ale minely dopiero 3 dni).

pozdrowienia i oby moja maszyna byla ostatnia, ktora padla.

-f-

[ Dodano: Czw 10 Lis, 2005 ]
    ech...

w takim razie trzeba sie usmiechac do serwisu nikona. a moze ktos mi poleci jakis inny zaklad w wawie, w ktorym mozna naprawic ten aparat - skoro juz po gwarancji, to nie zalezy mi zbytnio na autoryzowanym serwisie, tylko na usunieciu usterki. kiedys naprawialem starego zenita w zakladzie przy jerozolimskich (na pierwszym pietrze galerii obok "kredensu") i bylem z naprawy calkiem zadowolony. moze ktos z forumowiczow naprawial tam cyfrzaka?

no i najwyrazniej musze poszukac szuflady, do ktorej wlozylem starego pentaxa mz5, ukleknac przed nim, przeprosic, pojechac do stodoly na zakupy negatywow i ... znowu robic zdjecia. pentax mnie nie zawiodl. szkoda tylko, ze sprzedalem praktycznie caly osprzet jaki do niego mialem.

qrcze, beza aparatu jakos tak... jak bez reki.

ogloszenie: sprzedam szklo do nikona - sigma 70-300/4.5-5.6 asferyczne macro. ciut starszy niz rok. od nowosci zalozona uv'ka. w zestawie oslony na oba konce, oslona przeciwsloneczna, wspomniana uv'ka (sredniej klasy - ani badziewie ani gorna polka), futeral, oryginalne pudelko. idealnie sprawdzal sie z d70.
    dokladnie taki obiektyw (wraz z pudelkiem i pokrowcem) mozna obejrzec tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71255599
    lub tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71362478
    cena wywolawcza: 600zl
    preferowany odbior osobisty w wawie.
    sprzedaje bo chyba nie za bardzo mi sie juz przyda (i tak nie za wiele go uzywalem).

pozdro

-f-

Domyślnie

Przede wszystkim udaj sie najpierw do serwisu aby dowiedziec sie czy to faktycznie mechanizm lustra jest winny. Moze sie zdarzyc ze zostanie on naprawiony bezplatnie, choc nie wiem tego na pewno. Nie rob niczego, czego moglbys poznije zalowac

Oszczędny w słowach
    Miasto
    a owszem, miasto.

Domyślnie

dzieki za odpowiedz

Cytat Zamieszczone przez admin
    Przede wszystkim udaj sie najpierw do serwisu aby dowiedziec sie czy to faktycznie mechanizm lustra jest winny. Moze sie zdarzyc ze zostanie on naprawiony bezplatnie, choc nie wiem tego na pewno.
    trudno odmowic Ci slusznosci. niestety w najblizszych dniach nie mam na to ani ochoty (zmeczenie - remont mieszkania), ani czasu (remont mieszkania), ani kasy (suprajs, suprajs: remont mieszkania)
    dlatego jak na razie robie rozpoznanie sytuacji.

Cytat Zamieszczone przez admin
    Nie rob niczego, czego moglbys poznije zalowac
    chodzi Ci o sprzedaz obiektywu? podtrzymuje oferte niezaleznie od awarii/naprawy aparatu. chyba troche za bardzo sie na ten obiektyw napalilem. po zakupie okazalo sie, ze stosunkowo rzadko go uzywalem, a jak juz potrzebowalem go uzyc, to malo kiedy mialem go przy sobie

chyba, ze chodzilo Ci o korzystanie z uslug innych 'naprawiaczy' niz autoryzowany serwis NP - no wiesz... jesli koszty beda nizsze a prawdopodobienstwo dobrego wykonania uslugi podobne, to chyba gotow bylbym zaryzykowac.

mam paru kumpli, ktorzy tez zaopatrzyli sie w d70-tki. nie slyszalem, zeby mieli z nimi jakies problemy (no, jeden sobie szkla troszke porysowal, ale to sie nie liczy). tyle, ze moj byl pierwszy (czyt. najstarszy).

pozdroovka

-f-

Domyślnie

W Alejach jest Bieniek, na Nowogrodzkiej są jeszcze resztki FVS - Ci naprawą szybciej. Poszukaj w archiwum pl.rec.foto namiarów.
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Oszczędny w słowach
    Miasto
    a owszem, miasto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twlodar
    W Alejach jest Bieniek, na Nowogrodzkiej są jeszcze resztki FVS - Ci naprawą szybciej. Poszukaj w archiwum pl.rec.foto namiarów.
    ha! dopiero teraz skojarzylem pana Bieńka. robilem kiedys u niego zenita, pozniej stara yashicke i obiektyw do pentaxa (jedyne trzy awarie sprzetu foto jakie mi sie trafily do tej pory na przestrzeni 10 lat) - zawsze bylem zadowolony z uslug pana Bieńka. naprawial szybko (max 1 tydzien), dobrze (naprawione elementy nie psuly sie ponownie) no i dawal pisemna gwarancje na naprawe. cena tez mnie jakos nie powalala.

zadzwonilem do niego. mowi, ze poradzi sobie z d70. za zdiagnozowanie awarii nie pobiera oplat. co tu wiecej dodawac? jade do niego juz dzis!

zobacze jak bedzie tym razem, ale jak go znam, to bedzie ok. wszystko zalezy co padlo i ile nikon winszuje sobie za czesci zamienne...

-f-

Uprawnienia umieszczania postów