Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Broken Top Mountain

Z wycieczki górskiej dwa tygodnie temu. Wreszcie miałem trochę czasu aby się zdjęciami zająć.
    Zdaję sobie sprawę z największego problemu tego zdjęcia - za mała separacja pomiędzy drzewem a górą w tle. Czyli drzewo za bardzo się zlewa z tłem. Jakby udało mi się oddać przestrzeń pomiędzy drzewem a górą to byłbym naprawdę usatysfakcjonowany. Trochę usiłowałem z tym walczyć w photoshopie, ale nie miałem za bardzo pomysłu jak to zrobić.

Domyślnie

No dokladnie tak jak mowisz, drzewko w pierwszym planie troszke razi gdyz zlewa sie z reszta, ale powiem ci ze mimo tego fotka bardzo mi sie podoba. Naprawde ekstra wyszly ci górki w oddali...

Pozdrawiam
    AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Pięknota. Drzewko mi tak bardzo nie przeszkadza, bo jest nieco jaśniejsze, a poza tym ma świetny pień w kolorze wierzchołków gór.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

ale i tak super widok
    pozdrawiam -ady- d50

Domyślnie

Super zdjęcie. Świetne kolory. Piękny widok.

Domyślnie

No niestety drzewo się zlewa i nie ma tam wrażenia przestrzeni
    A szkoda bo obrazek jest naprawdę ładny

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

góry rewelacyjne kolorowe, wyglądają jakby były trochę odrealnione... super
    czy to jest HDR?
    z powodu Twojej ksywki może zabrzmieć dziwnie, ale zdj wygląda jakby było 'robione' techniką pt. malowanie światłem- selektywnym rozjaśnianiu/ściemnianiu różnych partii obrazu (przy czym zdaję sobie sprawę że chmury dały taki efekt gobo-podobny, ale czy trochę nie pomagałeś? )
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    góry rewelacyjne kolorowe, wyglądają jakby były trochę odrealnione... super
    czy to jest HDR?
    z powodu Twojej ksywki może zabrzmieć dziwnie, ale zdj wygląda jakby było 'robione' techniką pt. malowanie światłem- selektywnym rozjaśnianiu/ściemnianiu różnych partii obrazu (przy czym zdaję sobie sprawę że chmury dały taki efekt gobo-podobny, ale czy trochę nie pomagałeś? )
    Jak najbardziej pomagałem. Najważniejsze aby nie zgubić infomacji i szczegółów, i o ile ta informacja jest w pikselach, to jak najbardziej trzeba ją na widok wydobyć i uwypuklić. Na tym właśnie polega ta cała technika. Czyli różne kombinacje unsharp mask, malowania światłem lub cieniem (szary layer w overlay), oraz krzywych i ich masek.

Domyślnie

Piekne! Rzeczywiscie gory w tle idelalne i drzewo na pierwszym tez idealne - razem tylko dobry plus ;] Ale skoro mowisz, ze bawiles sie 'swiatlem' dlaczego nie sprobowac skoncetrontrowac sie na jednym z planow? teraz wyglada tak jakby byly rownowazne. Nie smiem probowac ale wydaje mi sie, ze zdecydowanie sie na to na czym przede wszystkim widz ma kierowac wzrok i przyciemnienie reszty o (bardzo nie dokladna miara przepraszam) "cwierc tonu" moglo by nadac jeszcze wiecej wyrazistosci tej fotografii.
    Nie mniej jednak - calosc, nawet teraz jest piekna. I trudno nie zazdroscic widoku, ktory az pcha sie w obiektyw...
    Pzdr.

Domyślnie

swiatlo bardzo fajna fota, ale gdzie są te góry, gdybyś zechciał coś przybliżyć, bo ze stanów, to znam tylko część zachodniego wybrzeża.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Uprawnienia umieszczania postów