Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 62 z 62

Wątek: HDR "kaszalota"

Domyślnie

Podobno świstaki już nie zawijają w sreberka... tak słyszałem.
    D80/D700
    N24-70, N18-70, N50, N85, S10-20, S70-300
    SB-800

Domyślnie

Ja tam jestem stwór oczny dlatego lubie sobie czasami sobie coś strzelić

Ostatnio też się zacząłem bawić HDR'em. Znalazłem tutka ja do tego wykorzystac Photomatic Pro za jedyne 400 zł i dożywotnia zabawa gra.

Zawsze jednak przy obróbce fotek mam dylemat. Czy to co ja sobie widze i jak sobie przy tej fotce pogrzebie to jest to jak to powinno wyglądać. Najchętniej to podesłał bym 3 RAW'y jednemu z wyżej wypowiadających się speców i poczekał aż prześle mi swój rezultat dla porównania z tym co mi wyszło, pożniej ewentualna korekta tego co zrobiłem źle zgodnie ze wskazaniami mastera i był bym szczęśliwy. Coż tak słodko pewnie to się nie da.

Więc dla przykładu ładuje tu 3 fotki bazowe narodzone z 3 raw'ów wygenerowane przez plug'in z PS CS2 oczywiście z synchronizacją, pożniej załadowałem do Photomatica, wygenerowałem HDR'a z moimi widzimisie modyfikacjami, no i na koniec to co juz obrobiłem w PS (maski etc bo spory ruch był w jednym miejscu i zdecydowałem się nałożyć jedną fotke z mniej poruszonymi elementami czyli wysoką trawą rosnącą z niba do ziemi). Oto efekt:

to była baza, teraz czas na photomatic

i wersja ostateczna z PS'a

i teraz poprosze o rade co jest źle...
    D70S....Z6...

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów