Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Motyl

Smile Motyl

Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum. Nie wiedziałem czy ta fotka powinna trafić do tego działu czy może do natury, w razie czego proszę moderatorów o nie stosowanie jakiś drastycznych środków przeciwko mnie
    Strzelam z Canona A610 (może kiedyś się dorobię jakiegoś lustra Nikona :P ). Póki co przedstawiam moją ostatnią fotografię, licze na opinie, czyli głównie na to co jest w niej nie tak i jakieś rady A teraz do rzeczy :

Domyślnie

ładny motylek i kolorki
    pozdrawiam -ady- d50

Domyślnie

Mhm... może i motylek ładny :P A jakieś konkrety co do "jakości" tego zdjęcia? Bo napewno nawet średnich lotów to ono nie jest

Domyślnie

po pierwsze model przedni nie łatwo spotkać pazia królowej
    kadr może być lecz światło za ostre , przeszkadza bałagan w kadrze , mogłeś doświetlić ,tło by było bardziej jednolite .

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

No tak światło było ostre (koło 14:00). Bałgan w kadrze, racja... to było na "poletku" obsadzonym pietruchą i trudno było jakoś to ładnie zkadrować. Btw thx za opinie i porady.
    Pozdro, Grutik.

Domyślnie

uwierz mi na słowo że się dało

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Wierzę Napewno niejeden by to uchwycił dużo lepiej, aczkolwiek napisałem "trudno było jakoś to ładnie zkadrować". Miałem tu na myśli, że mi sprawiało trudność dobre skadrowanie tego.
    Pisałeś o doświetleniu tła coś... Jakbym doświetlił to by było bardziej jednolite? Nie rozumie za bardzo...

Domyślnie

moim zdaniem foto jest ok
    gdyby tlo bylo jasniejsze to dopiero by sie balagan zrobil
    no chyba ze baaardziej rozmyte
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Też tak uważam, wtedy, by dodatkowo jeszcze koper było wyraźniej widać No ale to takie moje skromne zdanie :P Dla poprawy wyglądu może się pobawię w PS, ale to tylko dla "picu", bo jakie foto jest dobrze wiemy

Domyślnie

dokladnie!
    tlo chyba juz nawet probowales rozjasnic?
    ja tam wole czysty przekaz
    jak juz jest piekny motyl... to tlo ciemne i gleboko schowane poza GO
    wazne tylko zeby wskazywalo ze... to w naturze gdzies focone a nie suszek jakis w studio )
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów