Szukaj
za samo czyszczenie matrycy ?80 brutto i po ptakach (czyszczenie matrycy)
Ja im kiedyś wysłałem SB-26, do wymiany osłony palnika (ok rok temu) i ogólnego sprawdzenia świeżo nabytej, ale używanej - dodatkowej (do błysków bezprzewodowych w plenerze) lampy. Sprawdzić w ogóle nie chcieli, bo nie mają schematów (już nie serwisowana...). Po kilku dniach otrzymałem telefon w którym serwisant Nikona oznajmił mi oficjalnie, że jej nie dotkną ponieważ "nie jest serwisowana" i odsyłają mi ją "bez kosztów" (tj. za ok. 40 zł za kuriera). Nie pomogło tłumaczenie, że wcześniej naprawa była UZGODNIONA telefonicznie. Na szczęście później zadzwonił drugi serwisant i wyprostował sprawę: serwis Nikona jednak wymienił szybkę, ale za ile...
Pomijając nerwy wynikłe z "trudności komunikacyjnych" i kasę którą wydałem na telefony, sama impreza kosztowała mnie 71.95 zł plus 37.36 zł (przesyłeczka DHLem: inaczej nie chcieli wysłać). Razem za kawełeczek plasticzku zapłaciłem 110 zł...
Czyszczenie matrycy w serwisie Nikona ???? W życiu!!! W Krakowie (na Czapskich) w razie potrzeby robią to ekstra solidnie, na poczekaniu i kasują ok 30-50 zł w zależności od tego jak bardzo matryca jest zasyfiona.
Serwis Nikona wolę osobiście omijać szerokim łukiem, no chyba że będę miał sprzęt NA GWARANCJI, i coś by mu nawaliło.
2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.
Pod jaki adres wysłac e-maila, bo jak wysyłam na [email protected] to wiadomość jest odrzucana?
Nikon
Jeżeli chcesz tylko o coś zapytać, to warto wysłać maila na angielskiej stronie Nikona...Odpowiadają następnego dnia, napóźniej na trzeci. Natomiast jezeli chodzi o jakąś konkretną naprawę w serwisie Nikona w Polsce,to chyba lepiej zadzwonić do Warszawy...Gdy już uda ci się dodzwonić od razu uzyskasz jakąś odpowiedź, nie ma sensu wysyłać do nich maili...
Wysłałem wiadomość z formularza z ich strony (odp. w ciagu 24 godz.). Poczekam, jak nie odpisząto zadzwonię.
Nikon
A jak jest z dowodem wpłaty - mam wysłac oryginał i zwrócą mi go po naprawie, czy powinnam wysłac kopię?
Jak na mój gust można sobie zupełnie darować pisanie na ten adres. Ani razu nie doczekałem się jakiejkolwiek odpowiedzi poza automatyczną informacją, że ktośtam ma przepełnioną skrzynkę :-/// Wprawdzie pan kierownik serwisu stwierdził, że faktycznie mieli przez moment przejściowe (i oczywiście już usunięte) trudności z odbieraniem maili, ale jak rzeczywistość pokazuje chyba nie były takie przejściowe. Ew. może problem z odbieraniem maili faktycznie był przejściowy, ale cały czas mają problem z ich czytaniem...
Marcin, Gdańsk
D70s, SB-800, Nikkor AF-S 18-70, Sigma 70-300 APO DG
Do serwisu trzeba zadzwonic niestety i za przeproszeniem kopnąć ich w zad zeby sie ruszyli. Przynajmneij w moim przypadku tak bylo - przy pierwszym telefonie po miesiacu lezakowania w serwisie powiedziala baba ze nie maja czesci. Podzwoilem jeszcze troche w koncu sie dodzwonilem do goscia wyzej - odpowiedz - ZAPOMNIELISMY O PANSKIM APARACIE. Paranoia jakas....Zroblili w 2 dni (szkoda tylko ze z awantura i strata kasy na telefony...). Szkoda ze musze dalej sie z nimi uzerac (2 raz ta sama usterka w mojej d40-ce) ehhh...
Ostatnio edytowane przez brt ; 27-08-2007 o 18:10
Skontaktuj się z nami