Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Skuter

Question

Cytat Zamieszczone przez jameski Zobacz posta
    podglądamy exif zdjęcia. do tego celu słuzy np. program opanda
    http://www.opanda.com/en/download/index.html
    jest wersja freeware
    Czyli rozumiem, że zdjęcie zgrywasz do tego programu i ns odczytujesz EXIF
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Smile

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Dawno Cię nie było tutaj - witaj.
    Kolega chciał dobrze Ci poradzić, nie źlij się na niego. Ściągnij sobię tę Opandę i będziesz mieć informacje - wtedy klikniesz tylko "prawym myszem" w zdjęcie i odczytasz, o ile wcześniej nie zostały usunięte.
    Przepraszam za mój poprzedni post, ale Byleś szybszy z odp.

Ja się na nikogo nie złoszczę ... serio.
    Dziękuje bardzo za odp i przepraszam za OT.
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Wiesz .... Wybacz ale coś tam wiem o fotografii i obsłudze aparatu.
    Pozdrawiam
    Wybacz. Jak się pytasz o to, jak odczytać takie informacje, to sądziłem, że nie miałeś pojęcia, iż takowe wogóle są zapisywane. Stąd taka a nie inna odpowiedź. Gdybyś spytał jak odczytać EXIFy, to by była krótka piłka: Opanda albo jakakolwiek bardziej zaawansowana przeglądarka graficzna (IrfanView, ACDSee czy co tam kto lubi).

Smile

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Wybacz. Jak się pytasz o to, jak odczytać takie informacje, to sądziłem, że nie miałeś pojęcia, iż takowe wogóle są zapisywane. Stąd taka a nie inna odpowiedź. Gdybyś spytał jak odczytać EXIFy, to by była krótka piłka: Opanda albo jakakolwiek bardziej zaawansowana przeglądarka graficzna (IrfanView, ACDSee czy co tam kto lubi).
    Nie nie .. ok.
    Mój błąd

Generalnie chodziło mi, jak to robicie, że otwierając forum odczytujecie EXIF'efy. Bo ja tylko widzę zdjęcie.
    Ja mam ACDSee i tylko podczas oglądania nią zdjęć mam wszystko.
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Domyślnie

Można jeszcze zainstalować Operę - ona to ma w standardzie. (Prawy mysz-> właściwości obrazka)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Generalnie chodziło mi, jak to robicie, że otwierając forum odczytujecie EXIF'efy. Bo ja tylko widzę zdjęcie.
    Ja mam ACDSee i tylko podczas oglądania nią zdjęć mam wszystko.
    Acha ... A tak przy okazji to bardzo podstawowe inforamcje o zdjęciu można uzystkać pod prawym klawiaszem (IE) i z menu kontekstowego wybrać właściwości. Ale to są naprawdę BARDZO podstawowe informacje (rozmiar, rozdzielczość, format i niewiele więcej), ale byćmoże są pluginy, które pokazują bezpośrednio w przeglądarce coś więcej.

Domyślnie

Mam zwyczaj brać udział w dyskusji tylko wtedy, gdy mam coś do powiedzenia... więc piszę - zdjęcie jest słabe.

Z drugiej jednak strony - szlag mnie trafia, jak widzę gorące dyskusje pod zdjęciami niegodnymi zbytniej uwagi, a tematy ze zdjęciami interesującymi, dobrze wykonanymi świecą pustkami.
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

rybkana
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Koza_K Zobacz posta
    Mam zwyczaj brać udział w dyskusji tylko wtedy, gdy mam coś do powiedzenia... więc piszę - zdjęcie jest słabe.

Z drugiej jednak strony - szlag mnie trafia, jak widzę gorące dyskusje pod zdjęciami niegodnymi zbytniej uwagi, a tematy ze zdjęciami interesującymi, dobrze wykonanymi świecą pustkami.

No cóż... Może to dlatego, że łatwiej jest krytykować niż chwalić. )) W każdym razie dziękuję za cenne informacje-następnym razem postaram się nie wystawiać tak kiepskich zdjęć. Aczkolwiek-dopiero się uczę!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów