Szukaj
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Pozdrawiam Krzysztof M.
Wybacz. Jak się pytasz o to, jak odczytać takie informacje, to sądziłem, że nie miałeś pojęcia, iż takowe wogóle są zapisywane. Stąd taka a nie inna odpowiedź. Gdybyś spytał jak odczytać EXIFy, to by była krótka piłka: Opanda albo jakakolwiek bardziej zaawansowana przeglądarka graficzna (IrfanView, ACDSee czy co tam kto lubi).
Pozdrawiam Krzysztof M.
Można jeszcze zainstalować Operę - ona to ma w standardzie. (Prawy mysz-> właściwości obrazka)
Acha ...A tak przy okazji to bardzo podstawowe inforamcje o zdjęciu można uzystkać pod prawym klawiaszem (IE) i z menu kontekstowego wybrać właściwości. Ale to są naprawdę BARDZO podstawowe informacje (rozmiar, rozdzielczość, format i niewiele więcej), ale byćmoże są pluginy, które pokazują bezpośrednio w przeglądarce coś więcej.
Mam zwyczaj brać udział w dyskusji tylko wtedy, gdy mam coś do powiedzenia... więc piszę - zdjęcie jest słabe.
Z drugiej jednak strony - szlag mnie trafia, jak widzę gorące dyskusje pod zdjęciami niegodnymi zbytniej uwagi, a tematy ze zdjęciami interesującymi, dobrze wykonanymi świecą pustkami.
Skontaktuj się z nami