Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: D70s problem

Domyślnie D70s problem

Witam serdecznie
    Jestem nowym i jak sądziłem szczęśliwym posiadaczem nikona. Niestety moja radość minęła po kilkudziesięciu zdjęciach. Na fragmentach niektórych zdjęć zaczęło pojawiać się kolorowe przebarwienie i przesunięcie. Wygląda to tak, że np na 1/3 zdjęcia wszystko jest czerwone. Na wyświetlaczu, na miniaturce wszystko jest ok - pojawia się dopiero przy powiększeniu lub po zgraniu na komputer. Powiem szczerze że nie mam pojęcia co się stało i czy nie skończy się to serwisem. Byłbym wdzięczny za opinię na ten temat bardziej doświadczonych użytkowników.

Domyślnie

może wina karty i zapisu, próbowałeś na innej?

Domyślnie

wybieram się jutro po nową - brałem to pod uwagę.

Domyślnie

Jak dla mnie winna jest matryca...
    Przykro mi ale odrazu kierowalbym sie do serwisu...
    Zycze ci powodzenia...

Domyślnie

Kolego z Opola....jeśli chcesz to mogę ci udostępnić na chwilę kartę pamięci, abyś wiedział na czym stoisz i czy to jej wina (po co niepotrzebnie wydawać kasę).

Domyślnie

Nie wiem, może coś przeoczyłem, ale jakoś nie mogę dopatrzyć się przykładowej fotki.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Najprawdopodobniej karta. Wskazuje na to fakt, że miniaturki są dobre. Miniaturki są zapisywane jako oddzielny obrazek w tym samym pliku, więc jeśli ten obszar pliku nie jest uszkodzony, to miniaturka będzie ok, nawet jeśli reszta pliku jest walnięta.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Mialem dokladnie to samo o czym piszesz, kolorowe przebarwienia na 1/3 lub polowie kadru widoczne tylko na kompie. Mialem karte Kingstona 1Gb, sformatowalem ja kilka razy i zjawisko nie powtorzylo sie juz ani razu, aparat mam prawie 2 lata. Sprobuj, moze to cos da.

pozdrawiam
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Domyślnie

Mi raz niebieski kingstone zjadł zdjęcia (lub coś się stało podczas zgrywania przez czytnik - nie wnikam) i kupiłem drugą kartę SanDiska dla pewności...od tamtego czasu Kingstone chodzi jak zegarek :] Kartę trzeba sobie wychować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szoton Zobacz posta
    Mi raz niebieski kingstone zjadł zdjęcia (lub coś się stało podczas zgrywania przez czytnik - nie wnikam) i kupiłem drugą kartę SanDiska dla pewności...od tamtego czasu Kingstone chodzi jak zegarek :] Kartę trzeba sobie wychować
    Szotonie - jeśli Twoja karta to "Kingstone", to źle; nie ma takiej firmy. Jest Kingston. Czy to aby nie podróbka?
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów