Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Przy uruchamianiu kompa czasami zatrzymuje się na poziomie znajdowania napędów i wisi trzeba zresetować czasami ze dwa razy, poza tym komputer jest trochę za mułowaty, zachowuje się tak jakbym miał z 256 mb ramu (mam 1Gb) rozmawiałem z gostkami ze sklepu komputerowego i twierdzili,że to coś z płytą, że z Asrockami tak bywa.
    Z tego co piszesz, to potrzebny Ci kontroler na PCI, albo zaktualizowanie sterowników, a nie wymiana płyty. Kontroler kupisz za ok.50 PLN, a sterowniki są za free. Sprawdź jeszcze, czy przypadkiem nie masz podpiętych dwóch napędów jedną taśmą, bo to też bywa przyczyną problemów.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 31-07-2007 o 23:49
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Przy uruchamianiu kompa czasami zatrzymuje się na poziomie znajdowania napędów i wisi trzeba zresetować czasami ze dwa razy, poza tym komputer jest trochę za mułowaty, zachowuje się tak jakbym miał z 256 mb ramu (mam 1Gb) rozmawiałem z gostkami ze sklepu komputerowego i twierdzili,że to coś z płytą, że z Asrockami tak bywa.
    na 100% poszły kondensatory. wymiana i po kłopocie .... dobry elektronik szybko i bezboleśnie to zrobi ... popatrz czy nie są spuchnięte
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Swoop Zobacz posta
    na 100% poszły kondensatory. wymiana i po kłopocie .... dobry elektronik szybko i bezboleśnie to zrobi ... popatrz czy nie są spuchnięte
    Jeśli pisze, że mu przy starcie miele i stopuje przy rozpoznaniu dysków, to objawy wskazują na złą pracę kontrolera. Ale jeśli ma spuchnięte kondziołki, to myślę, że by już o tym napisał, bo to chyba najłatwiej sprawdzić. Generalnie, jak nie widać chorego, to trudno diagnozę postawić.
    NIKON

Domyślnie

Trochę offtop...
    Cytat Zamieszczone przez wkiniorski Zobacz posta
    [...]
    Dodatkowo prawdopodobnie będziesz pracował na Windowsie XP, a ten nie obsługuje procesorów 2 rdzeniowych, dwuprocesorowe to tak. Chodzi procesor dwurdzeniowy tyle że ma wydajność jednego. Rewelacja. Ale co znaczy siła marketingu.
    [...]
    Możesz podać źródło tej rewelacji? Sam przeszedłem z proca jednordzeniowego z większym taktowaniem na proc dwurdzeniowy z mniejszym taktowaniem i widzę potężną różnicę w pracy systemu - i nie jest to autosugestia marketingowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Trochę offtop...

Możesz podać źródło tej rewelacji? Sam przeszedłem z proca jednordzeniowego z większym taktowaniem na proc dwurdzeniowy z mniejszym taktowaniem i widzę potężną różnicę w pracy systemu - i nie jest to autosugestia marketingowa
    faktycznie siakas rewelacja W moim Win XP działa jak jasna ..... mój 2-rdzeniowy X2. W monitorze wydajności stoi jak byk CPU0 i CPU1.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowski_marci Zobacz posta
    W moim Win XP działa jak jasna ..... mój 2-rdzeniowy X2. W monitorze wydajności stoi jak byk CPU0 i CPU1.
    E tam, wiesz, to tylko Windows. Na pewno coś masz zepsute :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    W/g objawów do do końca nie jestem przekonany, że to płyta. Ja bym rozkręcił kompa na części i jeszcze raz składał, uruchamiając po dołożeniu /wymianie/ każdego elementu /chodzi o napędy, karty grafiki, pamięci/. Gostki ze sklepów najczęściej sugerują nowe zakupy.
    Rozkręcałem i składałem już kilka razy i nic to nie zmienia.Gostki ze sklepu to kumple którzy w tym przypadku nie mają interesu.
    Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Z tego co piszesz, to potrzebny Ci kontroler na PCI, albo zaktualizowanie sterowników, a nie wymiana płyty. Kontroler kupisz za ok.50 PLN, a sterowniki są za free. Sprawdź jeszcze, czy przypadkiem nie masz podpiętych dwóch napędów jedną taśmą, bo to też bywa przyczyną problemów.
    Mam podpięte bo mam 1HDD i 1Nagrywarkę DVD i 1 Nagrywarkę CD-R - nagrywarki mam podpięte na 1 taśmie a HDD na drugiej.Ściągnąłem i ukatualniłem BIOS do płyty (trochę pomogło)
    Cytat Zamieszczone przez Swoop Zobacz posta
    Nie są a przynajmniej nie zauważam.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Taśmy od HDD i CD wymieniałeś? Czasami jak się poluzuje na "kolcu" (taśmy są nabijane na kolce we wtyczce) to też są podobne objawy.

Domyślnie

Najtaniej byloby kupic jedna z plyt AsRock'a , maja 24 miesiace gwarancji a koszt ponizej 200 pln , ewentualnie gielda komputerowa albo jakis sklep z uzywanymi podzespolami.

Domyślnie

Mam podpięte bo mam 1HDD i 1Nagrywarkę DVD i 1 Nagrywarkę CD-R - nagrywarki mam podpięte na 1 taśmie a HDD na drugiej.
    Zdecydowanie błąd i powinieneś jeśli nie masz wolnych kanałów w kontrolerze dokupić kontroler na PCI (koszt ok. 50 PLN), ponieważ trzeba się starać, aby każdy napęd działał na odrębnej taśmie.Inaczej potrafią się wzajemnie konfliktować.
    Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Najtaniej byloby kupic jedna z plyt AsRock'a , maja 24 miesiace gwarancji a koszt ponizej 200 pln , ewentualnie gielda komputerowa albo jakis sklep z uzywanymi podzespolami.
    Wiem, że jako handlowiec, masz inne podejście do napraw, ale kolega Valdek_Tychy chce rozwiązań najtańszych.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 01-08-2007 o 10:15
    NIKON

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów