Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: zdjecia słonca

Domyślnie

fotografowalem przejscie wenus na tle slonca dla national geographica. dostalem info o robocie i bylo kilka minut czasu. zalozylem filtr wlasnej roboty. robisz to po prostu z filtra uv trzymanego nad kopcaca swieczka. poruszasz filtrem tak by osmolic caly rownomiernie. efekt jest rewelacyjny. wykorzystuja go z powodzeniem fotografowie robiacy zdjecia slonca za pomoca teleskopow.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja osobiście mam folię Baader Planetarium - do teleskopów. Jak będzie pogoda to założę ją na obiektyw. Oto fotki z tą folią - z mojego teleskopu :

Fotki były robione z ręki, ale nie Nikonem, lecz starą cyfrówką Olympus C-450Z
    Nikon D7100 || SanDisk Extreme Pro 32GB 95 mb/s || Nikkor DX 18-55 VR || Tamron SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD

Domyślnie

nie mam folii a nawet teleskopu
    zrobilem foty za pomoca 1000mm lustra ruskiego, konwertera kenko 2x. z reki szczerze podziwiam bo najgorsze w mojej robocie bylo trafienie w slonce
    niestety jestem na tyle nowy ze nie bardzo sie poruszam w aplikacji i nie wiem jak tu dodac szybko foty

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Zdjęcia włóż na serwer - np. www.imageshack.us , jak załadujesz zdjęcie pojawią się się linki, ty skopiuj ten o nazwie Direct Link. Póżniej tylko klikasz na forum ikonkę IMG, tam wklejasz linka i gotowe.

Pozdrawiam,
    Piotrek
    Nikon D7100 || SanDisk Extreme Pro 32GB 95 mb/s || Nikkor DX 18-55 VR || Tamron SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD

Domyślnie

Bog Zaplac dobry Czlowieku
    pisze od tygodnia i nie moglem znalezc miejsca gdzie sie cos dzieje, ale widac zima
    jak troche slonca zaswiecilo to od razu dostalem jakas odpowiedz.

pzdro

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Oszczędny w słowach Awatar cubix
    Miasto
    K o ń s k i e

Domyślnie

hmm to serio z tymi zdjęciami słońca że jak się robi bez filtra to może uszkodzić matrycę czy coś innego? bo pierwsze słysze
    [']@] Nikon D600 //

..:: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum! ::..

Domyślnie

matryca to jedno, ale jak chcesz to zrobic bez filtra. przeciez nawet nie popatrzysz na slonce bo ci sie rogowka schrzani.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów