Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Emeryt przy drodze

1.

2.

3.

2 i 3 to prawie to samo ale kadr za mały w 2ce za to oko fajniejsze

pozdrawiam

Domyślnie

Jeśli będziesz kiedyś jechał drogą E1 z Łodzi w kierunku Gdańska to na wysokości Ozorkowa jest stadko kucy. Tak szybko licząc jest ich ok 20szt i chodzą luzem. Można spokojnie porobić im fotki bo widzę, że to twój ulubiony obiekt
    Pozdrawiam
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Jeśli będziesz kiedyś jechał drogą E1 z Łodzi w kierunku Gdańska to na wysokości Ozorkowa jest stadko kucy. Tak szybko licząc jest ich ok 20szt i chodzą luzem. Można spokojnie porobić im fotki bo widzę, że to twój ulubiony obiekt
    Pozdrawiam
    nie wiem czy ulubiony.. stał konik stary przy drodze, a bylo miejsce zeby się zatrzymać autkiem.

Może Twoim ulubionym zajęciem jest odpowiadać na posty amatorowi-fotografowi-pasjonatowi, ktoremu jak wielu przyszla znowu chęć zeby się uzewnętrznić(pochwalic) i ewentualnie przeczytac opinie.

Napisz, że sie podoba albo nie a jak uzasadnisz to juz niebo będzie

w sumie obróbka mi sie nie podoba... w sumie ...jaka obróbka

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta

pozdrawiam
    w sumie obrobka mi sie nie podoba. Fotki są mydlane (brak wyostrzenia). Ewentualnie podciągnąłbym też nieco kontrast
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    w sumie obrobka mi sie nie podoba. Fotki są mydlane (brak wyostrzenia). Ewentualnie podciągnąłbym też nieco kontrast

ok juz za duzo tego slysze.. czasami mysle ze to monitor - jego ustawienia ale moze rzeczywiscie brakuje kontrastu. Obawiam sie o szczegoly ktore moga zginąc

Specjalnie nie wysotrzalem ogolnie bo wydawalo mi sie to nienaturalne ale moze i wystrzanie trzeba "poczuć"

pozdrawiam

Domyślnie

jest stadko kucy
    Kuców - tak gwoli ścisłości.
    A do autora wątku - jeśli sam mówisz, że obróbka Ci się nie podoba, to czemu podajesz takie prace na forum? Sam takim podejściem dyskredytujesz Twoją pracę. I jakoś nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia zrzędliwe odpowiedzenie Koledze Piwkoo (ale to tylko moje wrażenie i nie trzeba się nim przejmować).
    To teraz trochę o samych zdjęciach - koń jest sam w sobie wdzięcznym tematem (zaraz bym pędził głaskać, przytulać, gładzić po chrapach i wdychać zapach). Godzi się jednak włożyć trochę pracy i na przykład wykonać zdjęcie ostre, bo te, które widzimy, takie nie są. Faktycznie mija się z celem pokazywanie "trójki" wobec ciekawszego spojrzenia konisia na "dwójce". "Jedynka" wygląda jak przypadkowy pstryk, w dodatku nie wiemy, czy to koń, czy osiołek (brak uszu i pierdołowaty wyraz "twarzy") - i wg mnie zbyt wiele "powietrza" z prawej strony kadru.
    I jeśli koń patrzy w ten sposób, co na "dwójce", to czasem lepiej się zawczasu ewakuować...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

(...)

pozdrawiam
    ojej, a co to za oburzenie? Wybacz, że napisałem ci kilka zdań o tych kucach. Po avatorze i poprzednich zdjęciach sądziłem, że lubisz je fotografować, ale jednak się myliłem

Skoro chcesz oceny zdjęcia to juz piszę: niestety mi się nie podobają. Są nieostre, a w dodatku mdłe. Chyba trzeba trochę podciągnąć kolory. Jeśli chodzi o kadry:
    1. obciąłeś uszy i teraz koń wygląda nieco niekorzystnie (tak delikatnie mówiąc)
    2. kadr Ok
    3. jak sam wspomniałeś to ten sam kadr
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

...

Specjalnie nie wysotrzalem ogolnie bo wydawalo mi sie to nienaturalne ale moze i wystrzanie trzeba "poczuć"

pozdrawiam
    NIiestety przy zmniejszaniu formatu trzeba wyostrzyć. Piszę z własnego doświadczenia. Pewnie, że proces wyostrzania trzeba "poczuć", żeby nie przeginać...
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

ojej, a co to za oburzenie? Wybacz, że napisałem ci kilka zdań o tych kucach. Po avatorze i poprzednich zdjęciach sądziłem, że lubisz je fotografować, ale jednak się myliłem
    ee.. lubie fotografować, a Twoją wypowiedz źle odebrałem, choć nie wiem czy można nazwać to oburzeniem.. nie chcialem zeby to tak "zabrzmiało"

uwagi przyjęte

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów