Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zenitar 16/2,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomett Zobacz posta
    Zenitar i Pelang to duza roznica, czocby ogniskowa 16 a 8 i chodzi generalnie o calkiem inne efekty
    Nie mialem na mysli ogniskowej bo rzecz jasna jest inna. Chodzi mi o jakość uzytych soczewek. Testowalem pelenga i zenitara. Peleng wyszedl w tym tescie znacznie lepiej zwazywszy na niesamowitą gamę tonalną barw.
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

TAK WYGLĄDA ZENITAR 1`6 MM Z MOCOWANIEM NIKONOWSKIM. Użyłem d70s, wg mnie w d40/d40x bedziałał jak w d70s (prak pomiaru światła, manualne ostrzenie, potwierdzenie ostrosci(!))
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Domyślnie

patrycjusz nie wiem jak w nikonie ale posiadacze canonów dużo lepiej oceniają jakość zenitara nad pelengiem (mam na myśli kontrasty i ostrość). Jednakże sam szukam jakiegoś uzupełnienia do sigmy10-20 i właśnie się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma wynalazkami ze wschodu .
    Może jakiś użytkownik pelenga mógłby podesłać mi jakieś sample i może jeszcze kilka z zenitara ktoś by wkleił (może być na forum żeby inni też mogli sobie pooglądać )

Domyślnie

a bylo gdzie ostatnio porownanie, gdzie Nikkor 16/2.8 omal nie dostal po dupie od Zenitara....

Osobiscie tez sie przymeirzam do tego szkielka.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Peleng, to zupełnie inne szkło. Na cropie na dłuższym boku jest kąt widzenia 180 stopni. Miałem go pożyczonego przez jeden dzień i przykręciłem do swojego Canona 20D:

Nie umiałem wykorzystać tego szkła. Trzeba się przyzwyczaić, a jeden dzień, to stanowczo za mało. Ale widać, że ma moc
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Niezle, bardzo podoba mi sie pokoj dziecka Lubie wynalazki, chce takie szklo.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów