Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21
    Madziulek
    Gość

Domyślnie

fotograf , rak zuid
    swoją droga w dość niebezpiecznej dzielnicy mieszkasz...
    mam nadzieję że uda mi się przyjechać trochę wcześniej bo 11 sierpnia jest też koncert Marillion w Holandii na którym chciałabym być
    jak będę w tym czasie kliknę

A co do przygód ja miałam kilka w tym jedną naprawdę nieciekawą (ale nie w Alkmaar - tam mi się nic poważniejszego nie przytrafiło tylko w Leeuwarden ) zostałam zaczepiona przez dużą grupę pijanych małolatów ..nie będę opowiadać ze szczegółami bo niezbyt przyjemna historia i nie miejsce na to , na szczęście wszystko skończyło się dobrze
    Najczęściej jestem zaczepiana jednak w niemczech na lotniskach, dworcach itd.

Fotograf
    polecam wybrać się do Batavia stad - nowo otwarte centrum handlowe (blisko Lelystad) - polecam chociażby połazić i popstrykać zdjęcia niekoniecznie robić zakupy ..a może już tam byłeś
    Ostatnio edytowane przez Madziulek ; 27-07-2007 o 14:38

Domyślnie

bylem bodajze 2 lata tamu zwiedzac Batavie

czemu w niebezpiecznej okolicy? jakos wokol mojego domku jest bezpiecznie ale jakis kilometr dalej to same turki ( szczerze to mam dosc juz tych burakow )

jakies 10 min temu wrocilem z miasta, i musze jednak z kims jechac wieczorem bo nie zdarzylem dobrze rozpakowac sprzetu a juz wszyscy na mnie sie patrza, w pewnym momecie dziadki zadzwonili zeby wracal bo mysleli ze jade sie przejechac a zobaczyli ze sprzetu nie ma to zaraz sie zdenerwowali w ciagu 20 min zaczepil mnie ''dresik'' pytajac sie skad jestem odp: z Angli (( bo jak mowie ze z Polski to czasem nie za ciekawie jest ) sytuacja w Den Helder, stoimi samochodzikiem i czekamy na prom zeby poplynac na Texel i ja maja jeszcze Practice B100 i Tokine 90-230mm zaczolem robic zdjecia i podchodzi do mnei koles z pytaniem z kad jestem a ja na to ze z Polski, a n do mnie czy znam slowo *****? normalnie rece opadaja... Holendrzy juz chyba znaja caly slownik Polskich wulgaryzmow, czasem az wstydze sie przyznac ze z Polski jestem... przykre to ale prawdziwe )) to ten zaraz zaczol mowic gdzie moge isc w dzin, a gdzie w nocy zeby fajne fotki porobic , kolejnie 2 kobitki pytajac sie standardowo skad jestem i po co robie zdjecia , i potem jeszcze trzech doroslych mezczyzn wpieprzajacych mi sie w kadr z glupimi tekstami i ruchami jednak Holandia nie nalezy do bezpiecznych krajow w nocy

pozdrawiam serdecznie

EDIT:
    Madziulek czy to Ty jestes na avatarze?

Madziulek
    Gość

Domyślnie

co do dzielnicy tak słyszałam ...

dziwie się temu co piszesz .. ja byłam w Holandii kilkanaście razy , jeżdze tam od około 3-4 lat i nigdy nie miałam powodów żeby się wstydzić tego że jestem z Polski a na różnych ludzi tam trafiam i w różnych miejscach byłam w moich oczach holendrzy są bardzo gościnni , weseli i koleżeńscy, mam tam też bardzo dobrych przyjaciół
    Zgodzę się jednak z tym że nocami bywa niebezpiecznie i sama bałabym się wyjść czy wracać do domu

ps.na awatarku ja , ale muszę uaktualnić bo to stare zdjęcie

Madziulek
    Gość

Domyślnie

jeszcze nic nie wiem ,narazie tutaj mam sporo zajęć nie wiem więc czy znajdę czas na wyjazd za około 2 tyg.
    Dam znać

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Fotograf , bede jednak w Holandii we wrześniu dopiero

Madziulek
    Gość

Domyślnie

szkoda , szkoda mi również ale nie dam rady teraz - musiałam przełożyć wyjazd
    może na ferie do dziadka pojedziesz - kto wie może akurat , ja w Holandii jestem średnio co 3-4 miesiące

Domyślnie

Witam,
    Mieszkam/pracuje w NL od wrzesnie 07 ("nudne" Almere). Jesli przegladacie ten watek to mozemy sie jakos skontaktowac na focenie... Chetnie poznam jakies ciekawe miejsca.
    Pozdr,
    Rafal.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów