Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Domyślnie

Moze to naiwne ale format NEF zostal stworzony przez fachowcow z Nikona i NC jest niejako stworzony do tego formatu.
    Jestem dokladnie tego samego zdania. Nie jest to jedynie zastepstwo softu aparatu ktory zajmuje sie wewnatrz obrobka do jpg. Algorytmy zastosowane w NC sa optymalizowane i sadze ze dlatego wtyczce daleko do pelnego NC.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

mam pytanie...czy NP sprzedaje legalne NC tj w polskiej wersji językowej lub z instrukcją obrazkową jak nakazuje polskie prawo?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    mam pytanie...czy NP sprzedaje legalne NC tj w polskiej wersji językowej lub z instrukcją obrazkową jak nakazuje polskie prawo?
    Legalne nie oznacza ze musi byc w wersji PL - co innego "legalne" w sensie dystrybucji i licencji, a co innego zgodne z polskimi przepisami... a D70 jest z polskim menu ? )
    Tysiace artykułów sprzedawane jest pez polskiej instrukcji i opisu, ale to zupełnie inny temat...
    Jednak dodam ze NC trudno nie zrozumiec...ma "interfejs przedszkolaka"

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

ale do D70 dołączona jest instrukcja po polsku wręcz obrazkowa, a to wyczerpuje wymagania ustawy...
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Przyklad roznic w konwersji NEFa przez PS i NC (sprokowany przez Radio Erewan).
    http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=ar...a&aid=33694592
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

Z faktami trudno dyskutować
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Coż, nie bede sie chwalił miałem racje na 110% - PS do dalszej obróbki jest milutki, ale startowanie z nikonowskimi RAWami z jego pozycji to dwie klasy gorsze fotki - warto wiec wydac te 600 zł na NC.
    Dodatkowo mozna jeszcze pomyśleć nad tym, jak istotne jest dokładne znanie "historii" zamieszczonych e necie sampli - często (zawsze?) mozna udowodnić to co sie chce, stosujac odpowiednie narzedzia..

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof.jot
    Coż, nie bede sie chwalił :) miałem racje na 110% - PS do dalszej obróbki jest milutki, ale startowanie z nikonowskimi RAWami z jego pozycji to dwie klasy gorsze fotki - warto wiec wydac te 600 zł na NC.
    Dodatkowo mozna jeszcze pomyśleć nad tym, jak istotne jest dokładne znanie "historii" zamieszczonych e necie sampli - często (zawsze?) mozna udowodnić to co sie chce, stosujac odpowiednie narzedzia..
    hesja ma półtorej stówy taniej:))

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem.
    Ja uzylem sampli z testu Radia nie dokonujac zmian
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry
    Nie bardzo rozumiem.
    Ja uzylem sampli z testu Radia nie dokonujac zmian
    To nie w kwestii "naszych" testów - tak generalnie - widzisz róznice czy PS czy NC a jeczsze jest C1PRO i pare innych - i okazuje się że każdy z nich nawet RAWa otworzy inaczej....

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów