Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Obiektyw - Akty

Domyślnie

Tego nie wiem, ale generalnie koleś ma obłędne fotki jeśli chodzi o wynik końcowy. Używa i negatywów i Polaroida, a jego prace są dość znane... Koleś jest albo z UK albo z Francji, jak sobie przypomnę to dam namiary na jego prace i sami ocenicie...

Prócz tego 15m nie jest na tyle daleko by nie móc przekazać uwagi co do ustawienia fotomodelki... gdyby to było 50m to inna sprawa
    Serdecznie Pozdrawiam,

Domyślnie

zrobilem sesje aktu obiektywami;
    tokina 12-24
    50/18
    85/1,8
    80-200/2.8

Każdy z nich jest fajny, Tokina daje bardzo specyficzny efekt ale go bardzo lubię, zresztą Wantuch głównie foci na szerokim kącie i wychodzą piękne zdjęcia.

Niestety czasem a ostatnio coraz częściej zauważam że 3:2 jest dla mnie ciut za mało i było by fajnie mieć 4:3 - choć Olków nie chcę kupować -- fakt mogę odejść i zrobić zdj i skadrować ale trzeba wziąć pod uwagę że stracę dane z pliku, co automatycznie powoduje stratę sporej ilości danych jak i również jakości/szczególowości obrazu....

Ostatnio zakupiłem 50/1.4 - cudne szkło, a teraz czekam na kolejna sesję aktu.....

Pozdrawiam
    Paweł
    Ostatnio edytowane przez Borowa ; 30-07-2007 o 11:11
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dellos Zobacz posta
    [..]... czasem robię moim wysłużonym 70-200 bo mam 200mm. [...]
    He he to focisz akty na stadionach piłkarskich bo przy 200mm to juz nie namacalnie daleko do aktu co
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Borowa, 4:3 to tez polsrodek, wez rob w kwadracie. Zadnych dylematow, pion czy poziom. Jakis Hasselek C50x z 80 oraz 135, do tego FP4+ i jazda. Lazi mi po glowie coraz bardziej dobry sredni format do zabaw studynych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Borowa, 4:3 to tez polsrodek, wez rob w kwadracie. Zadnych dylematow, pion czy poziom. Jakis Hasselek C50x z 80 oraz 135, do tego FP4+ i jazda. Lazi mi po glowie coraz bardziej dobry sredni format do zabaw studynych.
    Tak zgodze się - i fakt brakuje mi czegoś takiego - ale dobra srednia-formatowa syfra to niestety nie na moj budzet amatora który chce robić fajne fotki za wlasne pieniądze, może kiedyś jak się uda zarobić na fotkach to może coś się kupi...
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Do diabla z cyfra. Wez w koncu do reki normalny aparat ;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    A z modelką kontaktuje się przez mikrofon Sry za OT.

Ja Grab ja grab Wołga wyżej tyłek, powtarzam wyżej tyłek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów