Gratulacje dla zwycięzców!
Rawek nie leżał mi od samego początku, zrobiłem kilka wersji ale z żadnej nie byłem zadowolony.
No cóż, raz na wozie raz pod wozem.![]()
Szukaj
Gratulacje dla zwycięzców!
Rawek nie leżał mi od samego początku, zrobiłem kilka wersji ale z żadnej nie byłem zadowolony.
No cóż, raz na wozie raz pod wozem.![]()
100% hobby. ... ... www
Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D
Gratulacje dla zwycięzców i uczestników.
Nie miałem pomysłu na to zdjęcie - próbowałem różnych zabaw z WB - żeby zrobić z tego jakiś wschód/zachód słońca, ale mi się nie podobało co uzyskiwałem.
Przekadrowałem zatem do mojego ulubionego formatu 16:9 i trochę pobawiłem się suwaczkami - w trybie AI w Zonerze - oddzielnie z niebem i oddzielnie z resztą kadru.
Nikon FX i Olympus m4/3
Dziękuję za głosy i wspólną zabawę, gratulacje dla zwycięzcy. Co zrobiłem? Zwykle dążę do uzyskania naturalnego wyglądu, ale w ostatnich zabawach moje wersje wyglądały na wyprane z koloru, więc tym razem przesuwałem głównie na plus saturację. Podzieliłem kadr na trzy części: niebo, góry, las. Na niebie zmieniłem nieco balans aby niebieski był niebieski, rozjaśniłem całe niebo ale nałożyłem gradient od góry, który nieco przyciemniłem co dodało trochę przestrzeni... W przypadku gór zdjąłem nieco niebieskiego, wzmocniłem strukturę i dopasowałem jasność tak by współgrała z niebem. A las i łąki głównie odjąłem niebieski, silnie nasyciłem zielony, oraz trochę rozjaśniłem cienie i wyregulowałem ogólną jasność aby nie odbiegała od pozostałych części... Biorąc pod uwagę prawie czyste południowe niebo dążyłem do tego aby dół zdjęcia był też rozświetlony i nasycony kolorem...
No to lecimy z nową zabawą![]()
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Skontaktuj się z nami