Tamron potwierdza problemy z kompatybilnością 70-180/2.8 G1.
Problem i rozwiązanie takie same, jak w przypadku A7V.
Szukaj
Tamron potwierdza problemy z kompatybilnością 70-180/2.8 G1.
Problem i rozwiązanie takie same, jak w przypadku A7V.
Szczerze mówiąc niespecjalnie interesowałem się tą premierą, ale po przeczytaniu choćby testu DA aparat zrobił na mnie wrażenie. Wydawało mi się, że już a7RV był aparatem kompletnym, ale RVI ze swoją szybkością wymiata. Do przyrody z taką możliwością cropowania i szczegółem, przy tych fps i responsywności to jest świetne body. O krajobrazie czy portrecie nawet nie ma co wspominać. Podoba mi się, że niedużo zwiększyli rozdzielczość, nie poszli w jakieś absurdy. Mniej podoba się, że wycięli mRAW, ale zgaduję, że to wróci w jakiejś większej aktualizacji.
Recenzja na DP Review:
https://www.dpreview.com/reviews/sony-a7r-vi-review
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Cytat z recenzji DPReview...
"W rezultacie powstał jeden z aparatów o największej niezmienności ISO, jaki widzieliśmy do tej pory, a zastosowanie wzmocnienia poprzez podniesienie ISO praktycznie nie wpływa na poziom szumów. Daje to możliwość utrzymania ekspozycji i obniżenia ISO w celu ochrony jasnych partii obrazu, z zamiarem późniejszego rozjaśnienia obrazu.."
Było gdzieś, jak sobie radzą Viltroxy na wysokorozdzielczych matrycach?
Są testowane na Soniakach serii R i Nikusach Z 7 i 8 na optycznych. Skoro są porównywane z GMami i eSami, to raczej dobrze. Choć co do zasady z odblaskami i pracą pod światło - znacznie gorzej. Pewnie zależy też o co konkretnie pytasz. Jeśli chodzi o sprawność AF, to przykładowo mój V85/2 EVO szybciej wykrywa oko niż AF-S 50/1.4 i Z24-200, ale pudłuje znacznie częściej, więc ja dwoje babka wróżyła![]()
Dzięki. Chodziło głównie o rozdzielczość, bo wiadomo że powłoki i AF to jeszcze nie to.
Skontaktuj się z nami