Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Norwegia dron

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pki1234 Zobacz posta
    Niektóre z nich (obroty) są zbyt szybkie. Jakby lekko spowolnić film na czas obrotu to moim zdaniem poprawi odbiór.
    Zazdroszczę takich widoków.
    Tam jest dodatkowy problem - kompresja na yt. Obraz nie jest płynny, szarpie i dodatkowo robi negatywny odbiór. Miałem te części zastepować wstawkami z jezior, ale jak napisałem na wstępie, wena mnie opuściła. Może po świętach przysiądę i dorobie?
    Fajnych scen jest więcej niż tylko początek - są świetne ujęcia wysepek, są świetne ujęcia lini brzegowej. Dla tych co lubią oczywiście.
    Na marginesie, ciekawostka. YT na TV Sony ma blokowaną obsługę niektórych formatów kompresji, co za tym idzie, wybiórczo skaluje mi obraz do max 1080p lub np 24 klatek (wyjściowo jest 30). Da się to obejść przez aplikację zewnętrzną, ale to już upierdliwe. Też tak macie?

Domyślnie

Problemem jest to , że DJI od kilku modeli dronów zrezygnował z prawdziwej "prędkości" "cine".
    Drążki są teraz zbyt reaktywne, a zmiana ich profilu działania nie wnosi zbyt wiele.
    Ja je wykręciłem na stałe i latam bez nich co daje możliwość płynniejszego sterowania drenem.

Domyślnie

Bawiłem się chwilę w ustawieniach, tam jest krzywa odpowiedzi na wychylenie. Ale to za przeproszeniem nic nie zmienia aktualnie. Szybko się zniechęcam jak elektronika nie współpracuje poprawnie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12