Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Norwegia dron

Domyślnie Norwegia dron

Zgodnie ze wpisem w innym wątku - w tamtym roku zacząłem sklejać ale nie mam weny na dokończenie, więc wersja beta, bez poprawek sklecona na szybko. Północ Norwegii, do linii trochę poniżej Lofotów. Jak znajdę motywację dołożę drugą część, i zmontuję jak człowiek.

Wakacje 2025:

Domyślnie

Przyjemnie się ogląda
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Jednym z planów na ten rok jest trip z rowerami. Niestety wybór miejscówek jest na tyle duży, że normalnie mnie wkurza. Do tego ferraty i zwykły trekking. Miazga.
    Dodam tylko, że większość ujęć jest z miejscówek, gdzie spaliśmy. Po prostu na spokoju, w "nocy" drona na zewnątrz i coś tam sobie polatałem.
    Ostatnio edytowane przez patronat ; 31-03-2026 o 12:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patronat Zobacz posta
    Jednym z planów na ten rok jest trip z rowerami. Niestety wybór miejscówek jest na tyle duży, że normalnie mnie wkurza. Do tego ferraty i zwykły trekking. Miazga.
    Dodam tylko, że większość ujęć jest z miejscówek, gdzie spaliśmy. Po prostu na spokoju, w "nocy" drona na zewnątrz i coś tam sobie polatałem.
    kurcze, nuda straszna
    szukałem jakichś ludzi i tylko trójkę wypatrzyłem machających do drona, nie licząc tych co jechali w dali dość szybko, chyba na motorach.

Nuda panie. Ileż możma góry i wodę oglądać

Muzyczka za to pasuje do widoków.

Domyślnie

Trochę mi głupio to pisać, ale zgadzam się z przedmówcą. Odpuściłbym sobie komentarz, ale piszę, bo dla równowagi, chciałbym wyrazić zachwyt pierwszą sceną. Obejrzałem 4 razy, piękne ujęcie, którego jedyną wadą jest to, że zawyża poziom, człowiek się nastawił na takie fajerwerki Dużo by pomogło gdybyś to "rozglądanie" się dronem przyciął, tylko w głowie się kręci.

Domyślnie

Piękne krajobrazy, super

Domyślnie

Sporo znanych mi miejsc. I sporo mi nieznanych.
    Nawet Segla się załapała.
    Fajnie to wygląda. Jakiego latadła używasz?

Domyślnie

Mini pro 4. Przerwa na Lofotach, ledwo drona odzyskałem, wiatr powyzej 80 km/h. Dlatego musze wrócić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyk Zobacz posta
    Trochę mi głupio to pisać, ale zgadzam się z przedmówcą. Odpuściłbym sobie komentarz, ale piszę, bo dla równowagi, chciałbym wyrazić zachwyt pierwszą sceną. Obejrzałem 4 razy, piękne ujęcie, którego jedyną wadą jest to, że zawyża poziom, człowiek się nastawił na takie fajerwerki Dużo by pomogło gdybyś to "rozglądanie" się dronem przyciął, tylko w głowie się kręci.
    To pierwsze ujęcie było zrobione koło 1 w nocy, stąd ten spokój. Tak jak pisałem, film jest w wersji beta - ot wrzucałem po kolei materiał z myślą o późniejszym porządnym montażu. Jednakże jakoś po drodze mi się odechciało. Materiału wyjściowego mam kilka godzin. Dla siebie zrobiłem inny, rodzinny na pamiątkę. Więc reasumując - to są tylko ujęcia, a w zasadzie zlepek ujęć, wrzucone dla ludzi którzy lubią takie klimaty. Co do ludzi - może trudno w to uwierzyć, ale z reguły nie spotykam ich na moich szlakach. I nie, nie unikam specjalnie - po prostu pakuje się chyba w inne regiony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patronat Zobacz posta
    To pierwsze ujęcie było zrobione koło 1 w nocy, stąd ten spokój. Tak jak pisałem, film jest w wersji beta - ot wrzucałem po kolei materiał z myślą o późniejszym porządnym montażu. Jednakże jakoś po drodze mi się odechciało. Materiału wyjściowego mam kilka godzin. Dla siebie zrobiłem inny, rodzinny na pamiątkę. Więc reasumując - to są tylko ujęcia, a w zasadzie zlepek ujęć, wrzucone dla ludzi którzy lubią takie klimaty. Co do ludzi - może trudno w to uwierzyć, ale z reguły nie spotykam ich na moich szlakach. I nie, nie unikam specjalnie - po prostu pakuje się chyba w inne regiony
    chyba wypada mi się wytlumaczyć żeby nie pozostawić niedomowień

Moj post mial buźki które miały zasygnalizować nieco żartobliwy jego charakter, i mam nadzieję że przynajmniej u niektórych spowodował uśmiech na twarzy .

Oczywiście że widoki wspaniałe i pozostaje tylko pozazdrościć. Mi do tej pory nie udało się odwiedzić Norwegii ani służbowo ani turystycznie.

Co do filmu - pierwsza scena się wyraźnie wyróżnia od reszty. Mnie też zatrzymało to zbliżenie nad brzeg bo wygląda to wręcz nieprawdopodobnie nienaturalnie. Ale za to pięknie.
    Z muzyką w finalnym filmie bym chyba trochę pokombinował. Pomieszał to co jest teraz z czymś bardziej dynamicznym. Wtedy może by ten filmik zyskał w odbiorze

I mi też się kręci w głowie jak oglądam ujęcia z obracającego się drona.
    Niektóre z nich (obroty) są zbyt szybkie. Jakby lekko spowolnić film na czas obrotu to moim zdaniem poprawi odbiór.
    Zazdroszczę takich widoków.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni