jak uzyskać złoty kolor w PS , znalazłem takie wartości ale nie bardzo wiem gdzie je wpisać : Złoty: #E0C000, #FFC000, #FFC040 Srebrny: #DDDDDD, #EEEEEE, #CCCCCC , dzięki za pomoc
Szukaj
jak uzyskać złoty kolor w PS , znalazłem takie wartości ale nie bardzo wiem gdzie je wpisać : Złoty: #E0C000, #FFC000, #FFC040 Srebrny: #DDDDDD, #EEEEEE, #CCCCCC , dzięki za pomoc
http://www.javascripter.net/faq/hextorgb.htm
w powyzszym linku kalkulator hex>rgb. a jak juz masz rgb to chyba wiesz co z tym robic?
PS przyjmuje też hexy, nie potrzeba przeliczać.
o - faktycznie, jakos nie zauwazylem wczesniej
smagi: pole do hexow masz pod 3 polami dla RGB (przed nim juz jest postawiony #). zeby otworzyc okno z wyborem koloru kliknij np. na kolorowy (albo czarny/bialy) kwadrat wskazujacy aktualnie wybrany kolor ( na dole palety z narzedziami). jesli nie bardzo wiesz o czym mowie to ja nie bardzo widze, jak mogbys praktycznie skorzystac z informacji o tym, gdzie wpisac hexy![]()
acha to to- dałem rade , dzięki za pomoc , tylko nie za bardzo mi pasuje ten złoty , szukałem jeszcze w kolorach pantone metallic coated i też nic dla siebie nie znalazłem ;(
D40,AF-S Nikkor 18-55,SB-800
" nie istnieje klawisz - utwórz dzieło"
heh - tutaj masz troche zlotego - moze jakis odcien podpasuje
udzielam zezwolenia na kopiowanie fragmentow zdiecia
dzięki , jak bede w lublinie stawiam browara
D40,AF-S Nikkor 18-55,SB-800
" nie istnieje klawisz - utwórz dzieło"
Bo błąd tkwi w samym założeniu. Nie ma czegoś takiego jak kolor złoty, którym mógłbyś jednolicie wypełnić kwadrat, czy selekcję. Zawsze wyjdzie płasko, jak błękitna lamperia w bloku za Gierka.
Złoto i srebro ma to do siebie, że lśni. Nadaj temu co ma być złote lśnienia i blasku, i przestanie być płaskie. To o wiele ważniejsze, niż sam kolor (aczkolwiek złoto nie może mieć zimnego blasku, zimny blask ma srebro). Ale to już wiesz, prawda?
Nie zważaj na kolory to tylko przykład. Celowo przesadzony, żeby pokazać, że nie kolory są w tym wypadku najistotniejsze
Skontaktuj się z nami