Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie PGYTECH [zbiorczy temat]

Nie wiem czy znacie, ale ostatnio na Ali pokazywały mi się produkty PGYTech. To jest mniejsza chińska firma, pozycjonowana jako producent akcesoriów fotograficznych premium, lokalna alternatywa dla międzynarodowych marek, takich jak Peak Design, Wandrd czy Shimoda. W Polsce dystrybutorem jest firma Innpro.

Mają produkty serio takie ala Peak Design, ale zauważyłem to czego mi brakuje w PD – szelki!

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	camera_strap_master_2000x.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	191,0 KB
ID:	93236

https://www.pgytech.com/products/camera-strap-master

Czy może ktoś z Was już coś kupił produkt PGYTech?

Domyślnie

Mam torbę na drona tej firmy. Jest dobrze zaprojektowana i wykonana, mogę pochwalić. Raczej ta opinia nie pomoże w kwestii szelek, o ile nie rozciągnie się jej awansem na inne produkty

Domyślnie

Mam pasek od nich, o taki
    Zasadniczo nie ma się do czego przyczepić, mięciutki, wygodny i pomysłowe szybkozłączki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bobak Zobacz posta
    Mam pasek od nich.
    A czy wcześniej widziałeś oryginalne paski od Peak Design? Mógłbyś odnieść się do jakości?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukasz_85 Zobacz posta
    A czy wcześniej widziałeś oryginalne paski od Peak Design? Mógłbyś odnieść się do jakości?
    Od PD mam tylko Cuff. I wykonanie to ten sam poziom, ale jednak złączki Pgytecha wygodniejsze są. Nie skręcają się. Teraz są nowsze wersje, sporo mniejsze.

Domyślnie

No jak się pracuje w repo na dwa aparaty, to szelki to podstawa!
    (A jak już focić na dwa aparaty, to wiadomo że najlepiej na jednym body mieć zapiętą Sigmę ART 24-35/2 a na drugim body jakieś 85/1.4 )
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    No jak się pracuje w repo na dwa aparaty, to szelki to podstawa!)
    No wiadomo, że wygodniej, niestety używam dwóch pasków PD. Jakoś mi tak się uzbierało, że mam dwa. Bardzo sobie je chwalę, ale naiwnie czekałem na szelki. Lecą z produkcją różnych pokrowców do Iphone, a dla osób z dwoma body nie mają nic do zaoferowania. Polecano mi Reporterstrap, ale jakoś wolałem myśl technologiczną PD.

Cytat Zamieszczone przez bobak Zobacz posta
    Od PD mam tylko Cuff. I wykonanie to ten sam poziom, ale jednak złączki Pgytecha wygodniejsze są. Nie skręcają się. Teraz są nowsze wersje, sporo mniejsze.
    Dobrze wiedzieć, szkoda że złączni nie są kompatybilne jak w podróbkach PD z Ali. Czasem u nas w Polsce na Olx, można znaleźć oferty: "pasek jak PD" i faktycznie są z podobnym łączeniem.

Domyślnie

Teoretycznie powinno dać się rozpiąć szelki na regulacji długości i podmienić na łapki od PD. Tylko czy jest sens?

Szkoda, że skórę wykorzystali, bo...

PS. Ciekawie wygląda zawartość pudełka. Coś czuję, że w przypadku PD połowę z tego trzeba by dokupywać osobno.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Ja mam paski i szybkozłączki PGY.
    Bardzo sobie chwalę, aczkolwiek nie mam porównania do PD.
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300