Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Wątek: Nikon ZR

cdc
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomaszek21 Zobacz posta
    Z tego co wyczytałem kamerka ma z poziomu body obsługę regalucji zooma dla obiektywów z taką funkcją
    -ale można by i było regulować ostrość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    No i to jest dobre porównanie. Z linią amatorską, vlogi. I na tym polu nowy Nikon to jest mistrz świata. Tyle, że to już nie pierwszy raz i za każdym razem przesypiali okazję. Miałem D90, to była pierwsza filmująca lustrzanka. I co z tym zrobili? Nic. D850 oferował piękny obrazek. Nawet próbowali jakiejś kampanii reklamowej zachwalającej video. Ale jak się okazało piękny obrazek to nie wszystko. AFu to praktycznie nie miało a w tym czasie Canon leciał już z dualem a sony z fazowym. Najlepszy obrazek przegrał z wygodą. Podobnie było ze spóźnionym Z6. Mnie to się czasami wydaje, że Nikon tak na prawdę nienawidzi video, brzydzą się tego i zawsze znajdą sposób na sabotowanie swoich pionierskich rozwiązań. I zamiast budować bazę użytkowników jak Canon od czasów lustrzanek, potem Sony z eSkami i FX oraz Panas z m43 to robią coś rewelacyjnego a potem to podrzucają jak nasze madki w okienku życia i wracają do swojej bazy foto. I korzysta ktoś inny. Jeśli kolejny raz zmarnują potencjał współpracy, tym razem z REDem to znaczy, że ktoś tam w hedkłoters zupełnie stracił wyczucie rynku. Źle mi się to kojarzy po prostu. Ale co do samej kamery to uważam, że w tej cenie jest mega. Choć oczywiście tak jak to punktują prawdziwi filmowcy, do pełni szczęścia trochę jednak brakuje.
    Canon, a szczególnie Sony to globalna korporacja, która od wielu, wielu lat produkuje kamery i cały sprzęt profesjonalny, aż po wyposażenie wozów transmisyjnych i studiów. Jest to "workfloł" na codzień używany w branży i wszystkim pro znany. Nikon to maluszek, który wypuścił pierwszą kamerę Cinema w swojej historii. Próbuje się przebijać na rynku semi-pro konkurując ceną lub nawet stosunkiem ceny do jakości. Ale łatwo się muru nie przebije. Widać, że obecnie zaangażowali infduencerów do promowania się w branży wideo i się starają. Ale kto wszedł w Sony, ten juz do Nikona nie wróci. Ja nie wrócę do Nikona głównie z powodu irytująco niskiej jakości wykonania i irytującego serwisu gwarancyjnego. Sony to inna liga. Jest odrobinę drożej, ale człowiek nie dostaje nadciśnienia tętniczego od korzystania ze sprzętu.
    Tzn. do Nikona nie wrócę w tym sensie, że nie kupię nic nowego od nich. To, co mam, to mam i będę dalej się męczył. Natomiast zakupy nowych rzeczy juz tylko Sony.

cdc
    Gość

Domyślnie

Domyślnie

Clickbaicik, Camera Conspiracies jest influencerem na pensji z Nikona od dawna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pugilares Zobacz posta
    Canon, a szczególnie Sony to globalna korporacja, która od wielu, wielu lat produkuje kamery i cały sprzęt profesjonalny, aż po wyposażenie wozów transmisyjnych i studiów. Jest to "workfloł" na codzień używany w branży i wszystkim pro znany. Nikon to maluszek, który wypuścił pierwszą kamerę Cinema w swojej historii. Próbuje się przebijać na rynku semi-pro konkurując ceną lub nawet stosunkiem ceny do jakości. Ale łatwo się muru nie przebije. Widać, że obecnie zaangażowali infduencerów do promowania się w branży wideo i się starają. Ale kto wszedł w Sony, ten juz do Nikona nie wróci. Ja nie wrócę do Nikona głównie z powodu irytująco niskiej jakości wykonania i irytującego serwisu gwarancyjnego. Sony to inna liga. Jest odrobinę drożej, ale człowiek nie dostaje nadciśnienia tętniczego od korzystania ze sprzętu.
    Tzn. do Nikona nie wrócę w tym sensie, że nie kupię nic nowego od nich. To, co mam, to mam i będę dalej się męczył. Natomiast zakupy nowych rzeczy juz tylko Sony.
    Widzę że lubisz się męczyć i chwalić tym w internecie. Mnie to nie przeszkadza. Cieszę się że Sony spełnia Twoje oczekiwania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pugilares Zobacz posta
    Canon, a szczególnie Sony to globalna korporacja, która od wielu, wielu lat produkuje kamery i cały sprzęt profesjonalny, aż po wyposażenie wozów transmisyjnych i studiów. Jest to "workfloł" na codzień używany w branży i wszystkim pro znany. Nikon to maluszek, który wypuścił pierwszą kamerę Cinema w swojej historii. Próbuje się przebijać na rynku semi-pro konkurując ceną lub nawet stosunkiem ceny do jakości. Ale łatwo się muru nie przebije....
    Czy vlogerzy i jutuberzy używają takiego sprzętu? Podejrzewam iż przypuszczam, że wątpię. Za to Zr chyba dla nich będzie w sam raz?
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Zależy którzy youtuberzy. Jedni używają smartfonów, inni DJI Pocket 3, a inni A7SIII, FX3/FX30. Powyżej tego poziomu to już chyba tylko większe produkcje. Nie sądzę, żeby używali RAWa R3D.

Domyślnie

Są jutuberzy i JUTUBERZY. Ci drudzy mają zarejestrowane firmy i wrzucają profesjonalny sprzęt w koszta. I używają nie tylko semi pro jak fx3 (ten akurat jest bardzo popularny) ale nawet kinowej jakość Arri czy jak np mkbhd REDów. Nawet w Polsce przy odpowiedniej ilości subów można rozkręcić na tiktokach i yutubku duży biznes a wtedy kilkanaście tysi na narzędzie pracy to nie jest jakaś fanaberia. No, ale ten Zr też ma potencjał by zagościć w torbach influłenserów.

Domyślnie

Ja sobie zdaję sprawę, że influ czy jutu zarabiają krocie - ale jaki promil z nich potrzebuje do pracy sprzętu klasy "wozy transmisyjne"?
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Oprócz Mr Beast'a chyba niewielu. Mnie bardziej chodziło o tę półeczkę semi pro. I tu rynek jest spory, ale jednocześnie wymagania nie są małe.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni