Close

Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Nikon ZR

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    ...Nikon ZR na jego tle wygląda jakby był o 2 generacje nowszym modelem.
    No i to jest dobre porównanie. Z linią amatorską, vlogi. I na tym polu nowy Nikon to jest mistrz świata. Tyle, że to już nie pierwszy raz i za każdym razem przesypiali okazję. Miałem D90, to była pierwsza filmująca lustrzanka. I co z tym zrobili? Nic. D850 oferował piękny obrazek. Nawet próbowali jakiejś kampanii reklamowej zachwalającej video. Ale jak się okazało piękny obrazek to nie wszystko. AFu to praktycznie nie miało a w tym czasie Canon leciał już z dualem a sony z fazowym. Najlepszy obrazek przegrał z wygodą. Podobnie było ze spóźnionym Z6. Mnie to się czasami wydaje, że Nikon tak na prawdę nienawidzi video, brzydzą się tego i zawsze znajdą sposób na sabotowanie swoich pionierskich rozwiązań. I zamiast budować bazę użytkowników jak Canon od czasów lustrzanek, potem Sony z eSkami i FX oraz Panas z m43 to robią coś rewelacyjnego a potem to podrzucają jak nasze madki w okienku życia i wracają do swojej bazy foto. I korzysta ktoś inny. Jeśli kolejny raz zmarnują potencjał współpracy, tym razem z REDem to znaczy, że ktoś tam w hedkłoters zupełnie stracił wyczucie rynku. Źle mi się to kojarzy po prostu. Ale co do samej kamery to uważam, że w tej cenie jest mega. Choć oczywiście tak jak to punktują prawdziwi filmowcy, do pełni szczęścia trochę jednak brakuje.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Pugilares Zobacz posta
    Kamera Cinema z pełną klatką to dla jednoosobowego reportera wrzód na zadku. Do takich rzeczy są camcordery.
    Różne są narzędzia, którymi można osiągnąć cel. A i sam reportaż też ma wiele obliczy. Pisząc o reporterce w sumie miałem na myśli bardziej dokument a tu obrazek to często coś więcej niż sama wartość reporterska, często liczy się klimat/nastrój.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 10-09-2025 o 20:38