Używki poprzedniej wersji stoją po ponad 8000 zł więc za 12000 na pewno by się sprzedał.
Szukaj
Używki poprzedniej wersji stoją po ponad 8000 zł więc za 12000 na pewno by się sprzedał.
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
Oj, przypuszczam, że się sprzeda nawet za te 20k. I to całkiem sporo.
A później mistrz promocji?
Ta seria chyba nigdy nie była królem promocji. Aparat bardzo niszowy, kto się zakochał ten kupi, reszta pewnie jedynie popuka się w głowę i wybierze coś z wymienną optyką. A, że jakieś grono fanów to ma to chyba świadczą nawoływania za kontynuacją, i to od kilku lat. A co do porównań z lejką. Cena wysoka, ale czy zaporowa to się okaże. Obiektyw Q3 z tego co czytałem zły nie jest, ale na 60Mpx zadu nie urywa. Wybór pomiędzy 28 i 35 kwestia indywidualna. Ja osobiście lubię 35, ale w aparacie z niewymienną optyką chyba wolałbym jednak 28. Ale i tak uważam, że to nie jest aparat, który rozważają potencjalni nabywcy lejki. Myślę, że oba produkty są szyte pod ultrafanów obu marek.
Najtrafniej w temacie
Jeśli kiedykolwiek trzymaliście w rękach 10-letniego RX1rII, od razu zrozumiecie, że w tej serii nie chodzi o to, by być technicznie lepszym ani tańszym niż aparaty pełnoklatkowe z mocowaniem E. Chodzi o to, by mieć najbardziej kompaktowy aparat pełnoklatkowy z obiektywem, jaki można mieć przy sobie. I właśnie w tym tkwi jego wyjątkowa wartość! (...)
Bardziej adekwatnym porównaniem byłoby porównanie z Leicą Q3 , która jest większa, cięższa i droższa....
https://www.sonyalpharumors.com/the-...sony-rx1riiii/
Q3 ma bardzo ostry i przede wszystkim jaśniejszy obiektyw. Ale fakt że jest większa.
Szkoda że nigdy nie wypuścili czegoś kompromisowego pomiędzy RX100 i RX1. Z matrycą APS-C mógłby być jeszcze mniejszy niż RX1 ale cenowo w okolicy Fuji X100
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
Nowy RX1 za te pieniądze to jakiś kiepski żart
Co to ma być? foto biżuteria aka Leica (?) Chyba sobie jaja robią
Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Najmniejszym chyba aps-c Sony jest ZV-E10. Obecnie jest już mk.2, jedynka wciąż w sprzedaży i moim zdaniem to jest wciąż ciekawa propozycja małego aparatu do fotografowania, nawet odrobinę mniejszy od ostatnich NEX-ów 6/7, ciut większy od NEX-5 (wyraźnie grubszy). Przyjęło się, że to aparat dla vblogerów. To nie jedyne zastosowanie, jeśli ktoś szuka małego aparatu z wymienną optyką, jest to niedroga propozycja. Podobnie ZV-E1 z matrycą ff będzie jednym z mniejszych aparatów pełnoklatkowych.
Brak wizjera w serii EV-Exx dla mnie był wadą, ale jak się zastanawiam, to po pierwsze na AF można obecnie całkiem nieźle polegać, nawet jak za dużo na ekraniku nie widać. Po drugie są jakieś chińskie wizjery dołączane kabelkiem, można by się tym chyba poratować czasem. Wiadomo, mały rozmiar to pewne kompromisy.
Skontaktuj się z nami