Pewna sprzeczność, skoro nikt nie używa i te karty padają, to po co ktoś miałby je podrabiać?
Ja używam Lexara, dawno temu miałem XQD, teraz mam 2 szt SDXC II. Działały i działają bez zarzutu.
Szukaj
Pewna sprzeczność, skoro nikt nie używa i te karty padają, to po co ktoś miałby je podrabiać?
Ja używam Lexara, dawno temu miałem XQD, teraz mam 2 szt SDXC II. Działały i działają bez zarzutu.
@poste
Uściślijmy coś, żeby nie zrobił się tu cyrk...
Napisałem że "nie znam nikogo" co z kolei nie znaczy że "nikt nie używa".
To już znasz, przynajmniej nick z forum![]()
@poste
Co więcej, kibicuję żeby u Ciebie działały jak najdłużej. Nie ma nic gorszego, niż monopol lub oligopol na danym obszarze.
Karty jak karty, jak dla mnie znana firma z jakąś tradycją, dobra cena w kategorii szybkość/pojemność i tyle.
Odkąd w 2017 Lexara kupił chiński Longsys (choć to nie jest jakaś firma krzak i sam miałem tej firmy kartę i czytnik XQD kupione niedługo po premierze Z6, czyli już po przejęciu) jakoś mam mniejsze zaufanie do tej marki. Rok później ProGrade został założony podobno przez byłych dyrektorów technicznych Lexara.
Z drugiej strony mam jedną kartę CFe Sony i dwie CFe 512GB Transcend - mało znana u nas tajwańska firma, która działa od 1988r. Kupiłem je tylko dlatego, bo cena była okazyjna w stosunku do konkurencji. Działa i ani razu nie zrobiła żadnego psikusa. Tak więc i ten chiński Lexar powinien normalnie działać.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Skontaktuj się z nami