cudujesz chcesz bardziej kontrastowe zdjecia z mniejsza dynamika z przpaleniami to wylacz d-rangeja robie w RAF wiec d-range moge wylaczyc lub ustawic ile chce , w jpg ustawialem mocny kontrast i bylo bdb
Szukaj
cudujesz chcesz bardziej kontrastowe zdjecia z mniejsza dynamika z przpaleniami to wylacz d-rangeja robie w RAF wiec d-range moge wylaczyc lub ustawic ile chce , w jpg ustawialem mocny kontrast i bylo bdb
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Nie cuduję![]()
- wyłączanie na standard praktykuję - ale ta czynność do najbardziej poręcznych nie należy
![]()
Dobrze Cię zrozumiałem- wide ,ew.auto d-range i podbicie kontrastu załatwiało sprawę w jpegu ? Ja właściwie wszystko robię w jpegu, bo jakość rawa jest mi nieczęsto potrzebna...
Marek
Zakon Fuji
w sumie tak ale jak robilem mocno kontrastowe sceny np motocyklistow w czarnych skorach w lesie to obnizalem celowo kontrastdla jpg ,
Dzięki za garść informacji. To podbicie kontrastu nie powinno chyba ograniczać "rozpiętości"...Nie wszystko jest czas sprawdzić osobiście...
Ponadto czekam jeszcze na polskojęzyczną instrukcję z FOTOITu, gdzie aparat kupiłem- jakoś się z wysłaniem nie śpieszą, mimo że obiecali do poprzedniej soboty dostarczyć![]()
O plusach i minusach d-range pewnie w miarę użytkowania dowiem się najwięcej... W każdym razie: rzeczywiście bardzo taki "analogowy" ten aparacikA zamiast zmieniać filmy czy używać twardszego papieru do odbitek, można pogrzebać w tym menu, albo PSie
Pozdrawiam
Marek
Zakon Fuji
A co takiego analogowego w nim jest ?Zamieszczone przez fotomarek_k
![]()
Pozdrawiam:
Andrzej
Fuji S3 pro jest najbardziej cyfrową cyfrówką na świecie. Analogowy to w niej jest tylko pasek.
ma takie analog-look zdjec![]()
Niedzwiedz, zeskanowałem w życiu wiele filmów, powiększalnik też mi dziwnym nie jest, ale za cholerę nie widzę żadnego podobieństwa.
Czornyj , ja rownież nie widze tych strasznych podobieństw, a mam S3 pro od 6 m-cy.
Niedżwiedź, a widziałeś podobne zdjęcia z D200, D2X czy Eos'ów 5D, 1 Ds markII ?
Pozdrawiam:
Andrzej
No to Wam wyjaśnię![]()
- podobnie reaguje na niedoświetlenie i prześwietlenie ta matryca jak negatyw...i jeszcze balans bieli - tak się zafarb zmienia w mieszanym swiatełku (gdy zmieniam np.czas na dłuższy) i zmieniam proprcje flesz-zastane, jak na analogu...Moim zdaniem oczywiście...
![]()
A jeszcze dodam, że ja mało skanuję -wolę normalne odbitki wprost z negatywu,gdy na negatywie robię..Skany to jednakie nie to-nawet z bębnowego...chyba że odwrotki...
![]()
Pozdrwionka
Marek
Zakon Fuji
Skontaktuj się z nami