Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 89

Domyślnie

A ile tych pikselów tam będzie?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

tajemnica . Wiadomo tylko, że wiecej niż w D2x

Domyślnie

na S4 nie radze czekac. Ale nie dlatego ze nie bedzie dobry. Przypomnijcie sobie wprowadzanie S3. Wszystko podawali o nim chyba z rok wcześniej, robili apetyt. A teraz oficjalnie jeszcze o S4 nie mówią. Czyli minimum 1,5 roku czekania. D200 zdąży się zwrócić.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A jak bez sensorków to znaczy, że i konstrukcja matrycy inna ?

Fiu, fiu więcej jak 12 milionów i to bez interpolacji?
    Na wejściu S3 posztowało chyba tyle co obecnie D200 z gripem więc pewnie S4 podobnie.

Tak sobie myślę, że to fuji będzie lepsiejsze od D200

[ Dodano: Sro 14 Gru, 2005 ]
    Tu i ówdzie piszą, że F6 jest konstrukcją dopracowaną jak miecz samuraja- podstawy i
    tradycja konstrukcji sięgają dawnych czasów.... i F6 została najlepszą pro lustrzanką w 2005 i to wszystko "ucyfrowione" w cenie D200 z gripem
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Greenwich, CT

Domyślnie

Na wejściu S3 posztowało chyba tyle co obecnie D200 z gripem więc pewnie S4 podobnie.
    S3 pro na poczatku kosztowalo w stanach 2.500 $, przypuszczam, ze S4 moze byc drozsze. Ale kto to wie jak zagra fuji.
    W kazdym razie ja jeszcze nie nacieszylem sie swoim S3 mimo, ze mam go od 1.5 roku. Oczywiscie mowi sie wszedzie, ze wolny zapis rekompensuje jakosc zdjec. Licze jednak, ze juz niedlugo bede mogl wymienic ten maly element i predkosc bedzie lepsza choc teraz nie narzekam. Nie ukrywam, ze chcialbym miec w stajni rowniez D200 .
    D2H, S3 pro, D70, S10-20, S70-200, N17-55, SB-800

Domyślnie

Meliszpak : Fuji ma dwa sensory,jeden duży i jeden mały dzięki temu z 6mlpixli masz 12mlnpixli
    Czornyj : narobiłeś smaka
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leon13th
    Meliszpak : Fuji ma dwa sensory,jeden duży i jeden mały dzięki temu z 6mlpixli masz 12mlnpixli
    Czornyj : narobiłeś smaka
    To wiem , ale Czornyj napisał, że teraz będzie bez tych małych sensorów ( tak zrozumiałem)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Greenwich, CT

Domyślnie

i ja tak zrozumialem, bo gdyby s4 mial 12mp i jeszcze do tego te male to razem daje 24mp. Czy to juz nie za duzo ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leon13th
    Nie nie nie - to nie tak - SupperCCD ma sensory podwajane wyłącznie w celu zwięlszenia dynamiki, ich podwojenie nie ma najmniejszego wpływu na rozdzielczość układu. Ta jest podwajana drogą interpolacji, jednakowoż trik polega na tym, że sensory ułożone są pod kątem 45stopni (dzięki oktagonalnemu kształtowi), dzięki czemu odbywa się to o wiele skuteczniej niż w przypadku zwykłej matrycy i wynikowa rozdzielczość jest autentycznie wyższa. Wadą tego rozwiązania jest natomiast artefaktowanie i "szczerbienie" linii o skośnym przebiegu, oraz spowolniona praca.
    Co do smaka, to spokojnie - te ploteczki to mogą być totalne bzdury. Przekonamy się w lutym, wtedy ponoć ma być premiera

Domyślnie

Czornyj myśmy to zrozumieli- gdyby nowa matryca miała 12 mln piks i konstrukcją
    przypominała stare rozwiązanie( z soczewkami) można by mówić o jeszcze większej rozdzielczości i o bardziej efektywnej interpolacji do 24 mln a to już sporo...
    Z Twojego opisu wynika, że nowa matryca osiągnie lepszą rozpiętość tonalną, będzie pozbawiona dodatkowych małych sensorów, zostanie zmniejszona wielkość piksela oraz zastosowana rozdzielczość minimum 12 mln pikseli.Całosć ma pracować szybciej.

Fajnie gdyby to okazało się prawdą ponieważ zapowiada się ciekawie, a naprawdę rewelacyjnie w połaczeniu z korpusem F6.

Tak czy siak mnie już bardzo podoba się S2 z którym miałem krótki romans.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów