Mam ten korpus i lustro sie podnosi szybciej niz w D70. VR wbudowanego nie ma ale obiektywy z VR dzialaja po wgraniu nowego softu 2.18ni ma podnoszenia lustra i VR
Szukaj
Mam ten korpus i lustro sie podnosi szybciej niz w D70. VR wbudowanego nie ma ale obiektywy z VR dzialaja po wgraniu nowego softu 2.18ni ma podnoszenia lustra i VR
Geb, chyba nie o takie podnoszenie chodzi ...
- podglad jest normalny, jest kilka mozliwosci podgladu zdjecia z histogramem, wszystko mozna ustawic wedlog wlasnych potrzeb w menu.- denerwujący podgląd - ni ma możliwości oblukania histogramu i skasowania po cyknieciu zdjątka
- i w dodatku kasowanie zdjątka jest spowolnione przez animke
- najwiekszy i najcieższy pośród konkurencji
- dziwaczny wybór ISO na kółku trybów
- nie przesadzajmy, kasowanie zdjecia wcale nie jest duzo spowolnione,
- d200 jest niewiele lzejszy, S3 Pro 835g bez baterii, D200 830g bez baterii
- wybor iso moze nie nalezy do najszybszych ale byl juz stosowany na korpusach nikona i nie stanowil az tak wielkich przeszkod jak to opisuje gosc z pbase.
Mocno negatywne opinie wypisuje czesto konkurencja. Liczy, ze zawsze troche mniej znajdzie sie nabywcow na skrytykowany model. Wydaje mi sie, ze kazdy powinien sam przetestowac sprzet a ewentualnie pozniej porownac wyniki z tymi, ktore sa zamieszczane chocby na pbase.
[ Dodano: Pon Lis 21, 2005 6:23 pm ]
- to nie prawda, ze budzi sie z uspienia tylko glownym przyciskiem. Kiedy wlaczymy przycisk spustu na pionowym gripie (podczas robienia zdjeci pionowych) i ustawimy w menu "auto power off" na 5 minut to korpus budzi sie z uspienia rowniez i tym przyciskiem. Aparat mozna rowniez budzic przyciskiem bracketingu, przyciskiem opcji lampy, przyciskiem korekty ekspozycji i przyciskiem korekty lampy. Nie wiem czy to zasluga nowego softu 2.18. Aha, rowniez przycisk podswietlania aktywuje aparat.- budzi sie z uśpienia jeno za naciśnieciem migawy
no i kolega kupil i nawet przyniosl i dal pomacac. naciskam spust raw 12milionow. czekam i czekam i czekam...... lampka sie swieci i swieci i swieci, mowie do kolegi: chyba cos spierd....., na co on wyraznie zmieszany mowi ze ten model jest az tak wolny.
przestawiam na 6mln fine i czekam i czekam i fakt - troche krocej!
Fajnie sie trzyma, ciezki ale dla mnie to zaleta. dla posiadaczy f80 wlasciwie identyczny, ale jesli ktos pisze ze jest troche wolny to chyba nie wie o czym mowie. z nowym firmware jest grubo wolniejszy od najwolniejszego coolpixa.
chcialem se go kupic, ale niestety realnie patrzac nawet w landszaftach moze byc problem bo sloneczko czy chmury uciekna daleko zanim zobacze co zrobilem na poprzednim zdjeciu. w studiu tez raczej dupa bo za duzo kawy pojdzie na czekanie.
po jakims tygodniu kolega przyznal ze uznanie tego modelu za 12 mln jest pomylka! a on wie co mowi!
S3Pro nie miałem okazji wypróbować, ale wraz z kolegą często robimy sesyjki w studio i jest okazja porównać wyniki D70 i S2Pro. Jako użytkownik D70 z całą świadmością stwierdzam że Fuji bije go na glowę w finalnym wyniku czyli w jakości zdjeć. Nie wiem co to za bajki z tym wolnym zapisem RAW-ów ponieważ kolega robi w JPGu i nie sądzę by coś tracił, bo umie robić zdjęcia. Ponoć S3Pro na giełdzie koło 5500 stoi wiec chwili bym się nie wahał i brał S3Pro zamiast D200. I jeszcze jedno nie robimy zdjęć reporterskich, 25klatek na sekundę nie jest nam potrzebnych.
Mogę tylko powtórzyć to co słyszałem. Jeden z większych częstochowskich fotografów jakiś czas temu przechodził na cyfre. Z testów zrobionych w studio wszytko przemawiało za fuji s3pro. Wybrał jednak d20, poniważ potrzebował też szybkości. W studio pozostała mamiya.
Cuda Was opowiadasz. Jak zobaczysz pliki z D200 to sie zdziwisz. To sa aparaty ktore maja inna filozofie pracy porownujac szybkosc. Podobnie jest z opcjami stricte fotograficznymi. W Nikonie wszystko co potrzebne jest pod palcami. Byc moze to kwestia przyzwyczajen ale nie wybralbym znajac oba aparaty Fuji S3ProPonoć S3Pro na giełdzie koło 5500 stoi wiec chwili bym się nie wahał i brał S3Pro zamiast D200.![]()
oj chyba admin tu jakas kryptoreklame uprawia![]()
Zadna kryptoreklama. Po prostu D200 jest innym aparatem od S3Pro. Wedlug nie lepszym. Byc moze ktos inny mainne priorytety![]()
jak można znać D200? chwila macania to chyba nie znajomość?
Skontaktuj się z nami