Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89
    Anonymous
    Gość

Domyślnie Fuji S3 Pro :)))

Tyle szumu wokol D200, tyle postow, wszyscy podniecaja sie nowym korpusem w klasie cenowej 1600-1800USD, a tu od dawna jest do kupienia wlasnie w tych pieniadzach Fuji.
    I tu zadaje pytanie: dlaczego tak malo mowi sie o tym korpusie??, ostatnio bylem na wielu imprezach w Niemczech i widzialem czesto ten wlasnie korpus w rekach profesjonalistow (znacznie czesciej niz D2X ...z wiadomych wzgledow oczywiscie ))
    Korpus calkiem ciekawy, grip wbudowany, parametry niczego sobie, pelna (no prawie pelna) kompatybilnosc ze szklami Nikona, wiec poniewaz ja nie znajduje za wielu powodow dlaczego ten korpus nie przyjal sie u nas - prosze pomozcie zrozumiec te sytuacje np. nigdy nie mialem go w regu - wiec nie mam pojecia jak u niego wizjer...gdyz do tej pory jestem jeszcze pod wrazeniem tego z 10D ))

Domyślnie

glownie tym aparatem sie interesowalem ze wzgledu na wlasciwosci uzytej matrycy. Jednak powolnosc, multi-cam 900 dyskwalifikuje dla mnie ten aparat jako reporterski. Ciekawe jak sie sprawy maja po upgrejdzie buffera, podobno narazie to tylko w japoni ten upgrejd jest. Podobno tez.. niezbyt udany ten wbudowany grip, tak przynajmniej wyniklo z recenzji Thoma Hogana na www.bythom.com
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

polecam Ci test P.Askleya na dpreview. Wg niego wadami tego aparatu są:
    -$1,000 droższy od konkurencji
    - niefajne artefakty z SuperCCD
    - kiepskie możliwości w kwestii zdjeć seryjnych
    - rozszerzona dynamika zdj - taka sobie, jakie takie rezultaty daje w ACR
    - cholernie duże RAW-y w trybie roz. dynamiki
    - korekcja ekspozycji co pół EV
    - System nadal sprawia wrażenie złożoneggo z dwóch połówek (cyfrowa/foto)
    - ni ma podnoszenia lustra i VR
    - budzi sie z uśpienia jeno za naciśnieciem migawy
    - synchro flesza jeno 1/1803
    - denerwujący podgląd - ni ma możliwości oblukania histogramu i skasowania po cyknieciu zdjątka
    - i w dodatku kasowanie zdjątka jest spowolnione przez animke
    - najwiekszy i najcieższy pośród konkurencji
    - dziwaczny wybór ISO na kółku trybów
    - wizjer do najwiekszych nie należy
    - oprogramowanie Hyper-Utility2 ma ograniczone możliwości ustawnień, lepiej w Adobe Camera RAW

Domyślnie

Czornyj, czy ja wiem czy ten gosc z dpreview jest taka wyrocznia?

Mi wydaje mi sie, ze to kwestia w czym bedzie uzytkowany aparat... korpus calkiem przyjemny nawet gdzies pisano, ze wymieniaja jakas czesc pamieci, aby szybciej mozna byylo robic zdjecia seryjne. Jesli chodzi o same efekty na zdjeciach to sa na prawde dobre. Aparat swietnie nadaje sie do pstrykania ludzi.

Domyślnie

a po za tym na forum jest dział inne systemy
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saint
    Czornyj, czy ja wiem czy ten gosc z dpreview jest taka wyrocznia?
    No pewnie! Nawet na stronie Nikona podają linka do jego bałwochwalczego review D2x-a

Cytat Zamieszczone przez Saint
    Mi wydaje mi sie, ze to kwestia w czym bedzie uzytkowany aparat...
    Nie odkryłeś ameryki - ja wymieniłem jedynie wady tego korpusu, bo autor posta nie podał swoich preferencji...

Domyślnie

To aparat do takich samych zastosowań jak Kodaki SLR Pro 14 itd, czy Contax N Digital: krajobrazy, portreciki, jakieś repro, coś w studiu - byle na niskich czułościach i bez pośpiechu. W takich przypadkach efekty będą co najmniej dobre, a jak ktoś potrzebuje wyjątkowej dynamiki, to lepszego aparatu nie znajdzie.
    Pozdrawiam
    Lolek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolek
    a jak ktoś potrzebuje wyjątkowej dynamiki, to lepszego aparatu nie znajdzie.
    znajdzie znaaaajdzie Rzeczonego - acz śp. niestety Kodaka SLR/n właśnie! (albo jakiś midjam formt dydżytal bek, ale to już troszke inna półka cenowa)

Domyślnie

A czy na forum jest uzytkownik fuji s3 pro
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Używałem f 80 od czterech miesięcy posiadam S 2 pro muszę przyznać że jego największą wadą są duże raw-y i "paliwożerność" innych wad choć jest to poprzednik s 3 nie zauważyłem. Zdecydowałem się na niego z racji obsługi starszego typu lamp mam sb 25 i sb 26 i współpracuje z nimi we wszystkich dostępnych opcjach. Nie chcę tu nikogo drażnić ale przetestujcie np D70 i S2 pro i oceńcie sami ja po testach wybrałem s 2. Kumpel który prowadzi spore studio po próbach mojego s 2 kupił s3 i jest bardzo zadowolony.
    Nikon F 80, Fuji S 2 pro, nikkor 50/1,8 sigma 70-300 apo dg

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów