Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: OM System OM-3

Domyślnie OM System OM-3

Plotkowana specyfikacja:
    Based on the OM SYSTEM OM1 Mark II
    Same 20MP sensor
    Same EVF
    Same LCD screen
    Metal body construction
    Price around $1,500
    Official announcement rumored for February 6th
    Different color profiles for video (similar to Fujifilm stimulations)
    Czyli po prostu OM1II w retro obudowie.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cuuuudny !!!!!!
    JA chce takiego pentaxa LXa... ehhhh

cdc
    Gość

Domyślnie

Już było.

Kreatywne pokrętło

Największe metalowe pokrętło na górze przedniej części aparatu PEN-F daje natychmiastowy dostęp do czterech kreatywnych trybów. Niektóre z nich są zupełną nowością w tej kategorii. Oprócz 14 Filtrów Artystycznych użytkownik ma do dyspozycji Kreator Koloru, Kontrolę Profili Monochromatycznych oraz Kontrolę Profili Kolorowych. Kontrola Profili Monochromatycznych pozwala na dostosowanie krzywej gradacji, intensywności ziarnistości filmu i winiety. Dźwignia za pokrętłem trybów pracy daje bezpośredni dostęp do ulubionych ustawień – aby osiągnąć interesujące efekty nie trzeba korzystać z komputera, wystarczy kilka ruchów kciukiem.

Domyślnie

Akurat to " pokrętło kreatywności" w pen f uważam za najmniej potrzebne, albo w ogóle wywalanie na wierzch takiej opcji w celu szybkiego przełączania "kreatywnych pomysłów" jest bez sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Akurat to " pokrętło kreatywności" w pen f uważam za najmniej potrzebne, albo w ogóle wywalanie na wierzch takiej opcji w celu szybkiego przełączania "kreatywnych pomysłów" jest bez sensu.
    Zgadzam się z Tobą w pełni, ale te pokrętła to dla ludzi którzy zwyczajnie nie bawią się w obróbkę tylko w JPG prosto z aparatu - a to w sumie dla nich sprzęt...
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Ślicznota. Tylko znowu - czy nie za bardzo "utyty"?
    Właśnie taki korpus, wywalić wszystko ze środka, wstawić sensor FF i minimum elektroniki, ech...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Ślicznota. Tylko znowu - czy nie za bardzo "utyty"?
    Właśnie taki korpus, wywalić wszystko ze środka, wstawić sensor FF i minimum elektroniki, ech...

Marzycielu....

Domyślnie

No właśnie, więc dla kogo jest taki sprzęt i ile go sprzedadzą?

Kiedy dostałem mailing o premierze tego aparatu ze zdjeciem z poczatku tego wątku i filmem - pomyślałem sobie że czadowy aparacik.
    Śliczny, prosty, mały itd,

Z jednej strony taki sentymentalny, budową przypominający takie jak niegdyś się miało, a z drugiej...
    Jak ktoś już ma M4/3 to ciekawi mnie jak ma być zmotywowany żeby dokupić sobie takie coś?
    A jak ktos szuka podobnie zbudowanego modelu FF to dlaczego mialby kupić M4/3...

Wydaje mi się że to jest uderzenie w rynek sentymentalnych, dojrzałych wiekiem fotografów, którzy kiedyś fotografowali podobnymi body Olympusa.
    Ciekawe jak duży jest to rynek.
    A może się mylę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pki1234 Zobacz posta
    Wydaje mi się że to jest uderzenie w rynek sentymentalnych, dojrzałych wiekiem fotografów, którzy kiedyś fotografowali podobnymi body Olympusa..
    Niekoniecznie Olympusa. FM-2 też się łapie, albo X-700, czy AE-1. Ale tak, coś w tym jest.

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Marzycielu....
    Wiesz, kiedy jest najgorzej? Kiedy już spełnisz wszystkie marzenia i zostajesz bez nich...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta

Wiesz, kiedy jest najgorzej? Kiedy już spełnisz wszystkie marzenia i zostajesz bez nich...
    Z tego wynika że trzeba mieć jakieś ekstra marzenie w zapasie.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni