Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Domyślnie

Witam
    Ciekawi mnie, czy przy zmianie obiektywu, aparat był wyłączony i po zmianie włączony, czy też cały czas był działał?
    PozdrawiaM.

Domyślnie

Zapytaj w komentarzu albo zadzwoń do Interfoto, dowiesz się u źródła.

Domyślnie

jak już robił test, to szkoda, że megaadapta też nie sprawdził, tam chyba użytkownicy tak nie narzekają.

PS. Trochę nie w temacie, samego adaptera, ale to co zwróciło moją uwagę, to zdjęcia umieszczone w recenzji... Autor tyle pisze o optycznej perfekcji i wspaniałym body, cudna plastyka i obrazek. A foty? Jakby mama telefonem na jasełkach dzieciaki fotografowała... Może się nie znam i nie powinieniem krytykować, ale zwykle jak czytam/oglądam recenzje i są one podparte ładnymi zdjęciami, to jakoś staje się wiarygodniejsza.

EDIT:
    jak sobie temat jeszcze przemyślałem, to ten test w ogóle jest do bani. Nie jest wspomiane o tym, czy jeśli adapter zostanie zapięty na obiektywie, to będzie działać lepiej, może problem jest nie tylko na styku adapter/obiektyw?

Domyślnie

Tak luźna uwaga. Sytuacja co do zasady podobna, mianowicie przyoszczędziłem i kupiłem jako zapas nieoryginalną baterię Newell. Wszystko działało normalnie do którejś z kolejnych aktualizacji. Aparat od czasu do czasu grzecznie zaczął pytać, czy kontynuować pracę z tą baterią. Wciskam OK, dalej robi normalnie zdjęcia. Ale jak fotografuję przyrodę, to ten niewinny komunikat i sekunda na przyciśnięcie OK powoduje, że mogę stracić zdjęcie. Taka sytuacja zdarzyła mi się może raz czy dwa na setki sytuacji zdjęciowych. Czy to dyskredytuje zamiennik? Dla osób nie fotografujących szybkich akcji pewnie nie. Dla mnie też raczej nie, bo używam go sporadycznie i w 99% przypadków noszę "na wszelki wypadek". Przy czym ja nie tracę pieniędzy ani reputacji, jeśli nie zrobię zdjęcia Ale zgrzyt jednak jest.

Domyślnie

Ja cały czas się zastanawiam nad Tamronem 70-180 G2 do zestawu z tym adapterem. Siedział by na nim praktycznie na stałe. Ale raczej nie kupię go bez wcześniejszego przetestowania. Puszka to Z8. Gdyby nie to że nadal nie pojawia się ten obiektyw z bagnetem Z tak jak 28-75 G2 którego już posiadam i bardzo sobie chwalę to dylematu by nie było.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeberek1 Zobacz posta
    Ja cały czas się zastanawiam nad Tamronem 70-180 G2 do zestawu z tym adapterem. Siedział by na nim praktycznie na stałe. Ale raczej nie kupię go bez wcześniejszego przetestowania. Puszka to Z8. Gdyby nie to że nadal nie pojawia się ten obiektyw z bagnetem Z tak jak 28-75 G2 którego już posiadam i bardzo sobie chwalę to dylematu by nie było.
    A nie lepiej kupić Nikkora 70-180 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufoone Zobacz posta
    A nie lepiej kupić Nikkora 70-180 ?
    Teoretycznie tak ale to jednak jest podobno trochę słabsza optyka niż w Tamronie G2. A matryca w Z8 jednak coś wymaga od szkła…

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeberek1 Zobacz posta
    Teoretycznie tak ale to jednak jest podobno trochę słabsza optyka niż w Tamronie G2. A matryca w Z8 jednak coś wymaga od szkła…
    Nawet gdyby w Nikkorze była słabsza optyka niż w Tamronie G2, to tak czy owak poważnie bym się zastanowił.
    Przy wyborze pomiędzy obiektywami o identycznym zakresie ogniskowych i podobnym świetle, przewaga natywnego systemowego szkła vs. Tamrona, kundelka z innego systemu + adapter Viltorx czyli firmy trzeciej do tego też nieautoryzowanej (!) jest bezdyskusyjna i nie wiem jak ten drugi zestaw musiałby być lepszy optycznie abym go w ogóle rozważał...
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 19-09-2025 o 01:11
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Kolego @m_a_g bardzo możliwe że masz jednak w tym dużo racji!

Domyślnie

Sądzę, że pojawi się T70-180/2.8 w wersji G2 do Nikona. Czekaj, jeśli kadry nie uciekają

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni