Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Nic nie obcina, wyciąga maksimum z tego co oferują karty.
    Dzięki za informację.

Domyślnie

@swiatlocieniz9, tak, z Amazon.
    Co do ceny - mnie wydaje się że jest wręcz tanio.
    Jeden czytnik Sandisk Pro kosztuje $79 - tylko dla karty CF B.
    Potrzeba jeszcze czytnika do karty CF A, SDXC UHS, micro SDXC...
    Wychodzi autentycznie taniej niż gdyby kupować oddzielnie (mam na myśli szybkie, markowe produkty z szybkimi transferami, nie jakieś badziewie na USB 3.0).
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

@swiatlocieniz9, tak, z Amazon.
    Co do ceny - mnie wydaje się że jest wręcz tanio.
    Jeden czytnik Sandisk Pro kosztuje $79 - tylko dla karty CF B.
    Potrzeba jeszcze czytnika do karty CF A, SDXC UHS, micro SDXC...
    Wychodzi autentycznie taniej niż gdyby kupować oddzielnie (mam na myśli szybkie, markowe produkty z szybkimi transferami, nie jakieś badziewie na USB 3.0).

Racja. Ale jest druga strona medalu.
    Jak padnie, jak swego czasu mi padł multi czytnik. To nie masz już czytnika do żadnej karty.
    A jeszcze nich stanie się to na wyjeździe....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Jak padnie, jak swego czasu mi padł multi czytnik. To nie masz już czytnika do żadnej karty.
    Specjalnie tani ten czytnik nie jest, ale pewnie jest dobry. Tylko jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W razie awarii na wyjeździe Am.zon.com oferuje dostawę nowego na następny dzień, co chyba da się przeżyć. Am.zon.pl, czy .de - nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Specjalnie tani ten czytnik nie jest, ale pewnie jest dobry. Tylko jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W razie awarii na wyjeździe Am.zon.com oferuje dostawę nowego na następny dzień, co chyba da się przeżyć. Am.zon.pl, czy .de - nie wiem.

Prawda, jak padnie to padnie. Z drugiej strony właśnie na wyjazdy taki czytnik jest lepszy bo mniej miejsca zajmuje.
    W moim przypadku gdyby padł m na wyjeździe to pewnie po kablu USB-C bym przerzucał na MacBooka prosto z puszki, nie lubię tego, ale zawsze to jakaś opcja.
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Może w Polsce bym tak zrobił, ale nie podczas dłuższego wyjazdu w wyludnione miejsca.
    Dwa lata temu na Sesji zgubiłem podczas wieczornych fotek szary filtr. Chciałem kupić w internetach z dostawą do paczkomatu czy na pocztę.
    Hmmmm... nie udało mi się nawet w "Ama". Terminy ponad tydzień, a ja w byłem raczej w drodze niż stacjonarnie.

Prawda, jak padnie to padnie. Z drugiej strony właśnie na wyjazdy taki czytnik jest lepszy bo mniej miejsca zajmuje.
    W moim przypadku gdyby padł m na wyjeździe to pewnie po kablu USB-C bym przerzucał na MacBooka prosto z puszki, nie lubię tego, ale zawsze to jakaś opcja.
    Akurat czytniki są małe i lekkie. Ja zawsze mam zapasowe. Wrzucam do skrzynki w boksie i śpię spokojnie.
    Kablem nie zgrywam zdjęć bo już w jednej puszcze nadwyrężyłem gniazdo.

Domyślnie

To widzieliście?
    https://www.optyczne.pl/20903-nowo%C..._SmallRig.html
    Wygląda na niegłupi diwajs

Ja osobiście używam to:
    https://www.ceneo.pl/164407122
    Wykonanie, działanie, transfery.. premium - ale drogie to to, więc teraz jak miałbym się decydować na czytnik to chyba wybrałbym ten nowy SmallRig bo jest o wiele bardziej funkcjonalny.
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    To widzieliście?
    https://www.optyczne.pl/20903-nowo%C..._SmallRig.html
    Wygląda na niegłupi diwajs

Ja osobiście używam to:
    https://www.ceneo.pl/164407122
    Wykonanie, działanie, transfery.. premium - ale drogie to to, więc teraz jak miałbym się decydować na czytnik to chyba wybrałbym ten nowy SmallRig bo jest o wiele bardziej funkcjonalny.
    No właśnie głupi ten diwajs jak nie wiem bo znowu do wyboru albo typ A, albo typ B, zamiast dwa w jednym.
    Tak czy owak, po kilku miesiącach używania z czytnika o którym pisałem w temacie ciągle jestem bardzo zadowolony, śmiga aż miło, również ma hub USB żeby nie było, no i oferuje jednocześnie karty CfE typu A i B.
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

No właśnie głupi ten diwajs jak nie wiem bo znowu do wyboru albo typ A, albo typ B, zamiast dwa w jednym.
    Tak czy owak, po kilku miesiącach używania z czytnika o którym pisałem w temacie ciągle jestem bardzo zadowolony, śmiga aż miło, również ma hub USB żeby nie było, no i oferuje jednocześnie karty CfE typu A i B.
    Nie chcę bawić się we wróżbitę, ale coś mi się wydaje że karty CFexpress typu A odejdą do lamusa. I to prędzej jak później
    Głównie przez wymagania co do szybkości transferów jakie stawiają najnowsze kodeki video.
    Po prostu nie jestem pewien czy obecnie jest sens pakować się w zarówno karty CFexpress typ A jak i czytnik do nich.
    Ale co kto woli
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Po prostu nie jestem pewien czy obecnie jest sens pakować się w zarówno karty CFexpress typ A jak i czytnik do nich.
    Ale co kto woli
    Jeszcze jakby producenci dawali taki wybór...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni