Rzeczywiście - tutorial portretu pokazuje jak skopać coś niż jak poprawić zdjęcie - choć pokazuje narzędzia.
Szukaj
Rzeczywiście - tutorial portretu pokazuje jak skopać coś niż jak poprawić zdjęcie - choć pokazuje narzędzia.
D7100 + N18-70 f3.5-5.6 + N50 f1.8 + N55-200VR + Metz48AF1
w kwestii narzędzi- zgoda... ale lepiej chyba zeby pokazać pożądany efekt końcowy... z tutków korzystają głównie początkujący, więc lepiej pokazywać pożądany efekt końcowy, żeby nie zniechęcać do obrabiania.
BTW- przyjrzałem jeszcze kilka (choć nie starczyło mi cierpliwości na wszystkie)- wart obejrzenia jest ten z konwersją BW przy pomocy channel mixera- mono conversion chyba się toto nazywa.
Do autora wątku w żadnym wypadku pretensji nie mam, dobrze że wrzuciłeś
BTW jeśli ktoś jest zainteresowany tutkami- na necie powinien być 'retouching people in Adobe PS' autorstwa redaktorów .PSD (akurat mam ten nr)- całe dvd ze wszystkim co powinno się wiedzieć o obróbce portretu![]()
Ostatnio edytowane przez ozzy ; 29-07-2007 o 17:28
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami