O ile zdjęcia będą lepsze dzięki Eye AF?
Te robione do tej pory były słabe?
...robione przez ponad 100 lat istnienia fotografii...
-
Szukaj
O ile zdjęcia będą lepsze dzięki Eye AF?
Te robione do tej pory były słabe?
...robione przez ponad 100 lat istnienia fotografii...
-
Dla niedzielnych pstrykaczy i kotleciarzy aparat bez tej funkcji to nie aparat
O ile zdjęcia są lepsze dzięki AF?
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Ale złośliwi , dali wykrywanie oka, to czasem korzystam, dali af to też używam, choć zdarza się przełączyć na mf i to nie ważne z jakim obiektywem, jak i nie używać wykrywania oka.
Każde z rozwiązań ma wady i zalety, no chyba, że ktoś jest fetyszystą sprzętowym
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Man Ray zdjęcie z 1932 roku, nie było wtedy telefonów z apkami
https://www.manray.net/glass-tears.jsp
Tam napisano "Modelka nie jest w rzeczywistości prawdziwą kobietą, ale manekinem z łzami ze szklanych koralików na policzkach." (edytowałem tłumaczenie)
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 13-11-2024 o 15:05
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad, Leica, Pentax, Rolleiflex, FKD Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze i około 30 szkiełek.
Ok, teraz rozumiem (btw, studyjne zdjęcie manekina, więc nie trudno ustawić ostrość ). Samo zdjęcie nic mi nie mówiło.
Przed wynalezieniem Eye AF
https://uk.pinterest.com/pin/2626162...ype=flashlight
Trochę zabawne są te heheszki z eye af osób, które regularnie się na tym forum "spuszczają" nad różnicami rzędu prącia mrówki w dynamice tonalnej współczesnych matryc albo dzielą włos na czworo przy mtfach najnowszych szkiełek. Komu nie pasuje postęp niech nie używa. Ciekawe, że w ogóle taki McCurry zamienił swoje FMy i kodachrome'y na cyfrowy badziew. Zaćmienia mózgu chyba dostał?
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Z9 + N14-24 f/2.8S + N24-70 f/2.8S + N70-200 f/2.8G VR II + 35 f/1.8S + 50mm f.1.8S + Planar T* 50 mm f/1.4 + 85 f/1.8S + N105 f/1.4E + S135 f/1.8
Skontaktuj się z nami